Kanal İstanbul'a itiraz etmek için toplanan İstanbullular Çevre İl Müdürlüğü’nde kuyruğa girdi

Türkiye gündeminin zirvesinde yer alan Kanal İstanbul projesine itiraz etmek isteyen vatandaşlar, yağmur altında sıra bekleyerek uzun kuyruklar oluşturdu. 23 Aralık'ta kabul edilen ÇED raporu için 3 Ocak'a kadar görüş, eleştiri ve itiraz yapılabilecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) Kanal İstanbul Projesi'nin iptali için hazırladığı dilekçeyi teslim etmek isteyen İstanbullular İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne akın etti.

Dün başlayan dilekçe mesaisi bugün de devam ederken, sabahın erken saatlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Beşiktaş'taki il müdürlüğüne gelen İstanbullular uzun kuyruklar oluşturdu.

Dilekçeler işleme alınmıyor

Öte yandan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, taşınmayı gerekçe göstererek Cuma günü Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na yapılacak itiraz başvurularının teslim alınmayacağını duyurmuş, hafta sonu ve yeni yıl resmi tatilleri nedeniyle itiraz dilekçeleri işleme alınmayacağı öğrenilmişti.

3 Ocak’a kadar görüş, eleştiri ve itiraza açık olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Aralık'ta Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu kabul etmişti. Rapor, 10 gün boyunca askıda kalacak ve yurttaşların görüş, eleştiri ve itirazlarına açık olacak. İtirazlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine dilekçeyle başvurarak yapılabildiği gibi, ilgili kurumlara faks göndererek ya da CİMER üzerinden de yapılabiliyor. 23 Aralık Pazartesi günü başlayan süreç 3 Ocak'ta son buluyor.

 

Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU