İnce: Partimin bu olaydan daha fazla yara almaması için konuyu kapatıyorum

Muharrem İnce yaptığı yeni açıklamada konunun yargıya taşındığını iddiayı dile getirenlerin hakkında Kılıçdaroğlu’nun da dava açması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: AA

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı da olan eski milletvekili Muharrem İnce, “Beştepe’de Erdoğan’la görüştü” iddiasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. İnce, “Ben partimin bu olaydan daha fazla yara almaması için konuyu kapatıyorum” dedi.

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın “Beştepe’de Erdoğan’la görüşen CHP’li” iddiasının ardından başlayan tartışma sürüyor.

CHP’li İnce, hakkındaki iddialarla ilgili olarak Hürriyet’te bir yazı kaleme aldı, yeni açıklamalar yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bana bu konuda eleştiri yöneltmeden önce bu kumpasın birinci derece de faili olan, Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanına dahi sözde tehditte bulunabilen kişi kimdir ve medyanın hangi kısmında yer almaktadır?” diye soran İnce bazı basın mensuplarının memleketi Yalova’daki açıklamasına gelerek gazetelerinde geniş yer vermesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bunu yapmadan benim basın toplantıma yandaş basının gelmesini eleştirmek olayı anlamak değil, olayı keyfi biçimde biçimlendirmektir. Buradan o yandaş basına zaten hiçbir şey çıkmaz. Buradan iktidara da hiç bir şey çıkmaz. Yeter ki biz üzerimize düşenleri zamanında yapmasını bilelim. Ben partimin bu olaydan daha fazla yara almaması için konuyu kapatıyorum.

Avukatlarının dilekçe hazırladığını söyleyen İnce, “Konuyla ilgili son sözü artık yargı söyleyecektir” diyerek “Eğer bu yalanlarda tek sorumlu Rahmi Turan ve Talat Atilla ise partinin de bu kişiler hakkında, en başta da Sayın Genel Başkan’ın dava açmasını beklerim” ifadesini kullandı.

Çete açıklaması

Partisinin genel merkezinde bir çete olduğunu açıklayan İnce bu konuda gelen eleştirilere ise şu karşılığı verdi:

Açıklamalarımda bu olayın parti içinde bir çete tarafından organize edildiğini söylediğimde neden çete diye ithamda bulunduğumu söylüyorlar. Ben bunlar için elbette ‘birkaç kişi’, ‘bir grup’, ‘bir klik’ gibi adlandırmalarda da bulunabilirdim. Ama bu adlandırmalar çete sözünün içerdiği belli bir amaç için yan yana gelip plan yapmayı, pusu kurmayı, arkadan vurmayı ifade etmezdi. Onlara hak etmedikleri siyasi unvanla hitap etmiş, yaptıklarını masumlaştırmış olurdum. İnsanların şereflerine, onurlarına yönelik planlama yapanlar, pusu kuranlar, iftiralara sarılanlar için kişiliğim el vermiyor; merak ederlerse TDK sözlüklerinde yer alanlardan kendilerine çete sözünden daha uygun olanları da kendileri seçebilirler.

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın, 20 Kasım 2019 tarihinde kaleme aldığı köşe yazısında “CHP’li bir ismin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü” iddiası Türkiye’de en çok tartışılan konu oldu. Turan yazısında CHP’li isme Erdoğan’ın “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir; memleketin iyiliği için bu gerekli, ben de yardımcı olurum” dediğini de iddia etti.

Rahmi Turan, daha sonra canlı yayına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada bu kişinin Muharrem İnce olduğunu açıkladı. Ancak İnce bu iddiayı sert bir dille yalanladı. Sözcü yazarının haberin kaynağı olarak gösterdiği gazeteci Talat Atilla ise kaynağının CHP'li bir isim olduğunu ve iddiayı Kılıçdaroğlu'na da “bir şekilde” teyit ettirdiğini söyledi.

Erdoğan’ın da sert bir dille yalanladığı iddia, CHP içinde tartışmalara sebep oldu.

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU