Gazze Şeridi'nin kuzeyi izole hale getiriliyor ve nüfusu yerinden ediliyor

Bugünkü Doha toplantısına dair beklentiler arasında ateşkes anlaşmasının imzalanması da yer alıyor

Gazze Şeridi’ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü mensupları, 26 Ekim 2024 tarihinde Gazze şehrinin kuzeyindeki Zerka mahallesinde bir ailenin evine düzenlenen İsrail bombardımanının ardından bir çocuğu kurtardı / Fotoğraf: AFP

Gazze Şeridi'nin kuzeyi şeridin geri kalanından tamamen izole hale gelirken, bölge sakinleri Şarku’l Avsat'a İsrail güçlerinin ‘sadece öldürmek ve yok etmekle kalmayıp aynı zamanda kendilerini kuşatarak, aç bırakarak ve kaçmaya zorlayarak soykırım suçları işlediğini’ vurguladı.

Filistinlilerin tahminlerine göre Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki operasyonun ana hedefi İsrail kontrolünde bir tampon bölge oluşturmak. Birçok kişi, ABD’li, İsrailli ve Katarlı yetkililerin bugün (Pazar) Doha'da yapacağı toplantının bir ateşkes anlaşması şansını arttırmasını bekliyor.

Şarku’l Avsat'a konuşan Cud Salim, İsrail ordusunun ‘yerinden edilmiş insanları sığınaklarda kuşattığını ve onları kaçmaya zorladığını’ belirterek, onlarca kurbanın sokaklarda yattığını ve bombardıman korkusuyla kimsenin onlara ulaşamadığını söyledi. Kuzey Gazze'de yaşayan Ziya Hasan ise ‘işgal güçlerinin tampon bölge oluşturmak ve elektronik olarak kontrol etmek amacıyla kameralar yerleştirdiğini ve sınır kontrol noktaları kurduğunu’ ifade etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU