IŞİD’in sözde “Irak Valisi” öldürüldü

Terörle Mücadele Birimi ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı tarafından Hamrin Dağları’nda ortak operasyon gerçekleştirildi

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani / Fotoğraf: Reuters

Irak, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçlerinin desteğiyle Irak'ın kuzeyindeki Hamrin bölgesinde düzenlenen askeri operasyonda IŞİD’in ‘Irak Valisi’nin öldürüldüğünü duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başarıyla sonuçlanan operasyon vesilesiyle Iraklıları kutlayan Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Irak güçlerinin ‘Irak'taki teröristleri saklandıkları yerlere kadar takip edeceğini’ söyledi.

Terörle Mücadele Birimi ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı tarafından düzenlenen ortak operasyonda aralarında IŞİD’in Irak Valisi Casim el-Mezrui’nin de bulunduğu örgüt liderlerinden dokuzu öldürüldü.

Terör örgütleri uzmanı Fazıl Ebu Ragif, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada Mezrui'nin Diyala vilayetinin Yesrib ilçesine bağlı el-Mezariya köyünde doğduğunu söyledi. Ragif, aile künyesi Ebu Abdulkadir Abdulkerim olan Mezrui’nin bir yıldan daha kısa bir süre önce IŞİD’in Irak Valisi olarak atandığını söyledi.

Irak ve ABD güçleri yıllardır, mağaralarının uyuyan IŞİD hücreleri için bir sığınak haline geldiği bildirilen Hamrin Dağları’nda ortak operasyonlar yürütüyor

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU