İstanbul Valisi ile Şişli Belediye Başkanı arasında 'okul temizliği' gerilimi

İstanbul Valisi Davut Gül, okullardaki hijyen sorunu için harekete geçen Şişli Belediyesi'ni "devleti acz içinde göstermekle" suçladı, iki isim sosyal medyada tartıştı

Kolaj: Independent Türkçe

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan; 12 Ekim'de yaptığı paylaşımda; "Kurumların bu denli yıpranıp çöktüğü bir sistem, patlak lastiğe yama yapmaktan başka bir işe yaramaz" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel yönetimlerde güçlü bir reform ve seferberlik haline ihtiyaç var. Yasanın, yönetmeliğin, planların, kurumların; uyumlu ve yurttaş faydasına işlemesi sağlanmalıdır. Bizim bakış açımız budur. Bu anlayışla, önümüzdeki dönem Şişli'de;  Kentsel dönüşüm, Okul gıda desteği ve Okulların ve Şişli'nin temizliği ile birlikte diğer hizmetlerimizde de; planlı, uyumlu ve vatandaşın faydasını önceleyen bir anlayışla tüm çalışmalarımızı yapacak, yurttaşa hizmet borcumuzu sonuna kadar ödeyeceğiz.

İstanbul Valisi Davut Gül ise bu ifadelere dünkü paylaşımıyla yanıt verdi. "Bir kamu yöneticisi olarak görev yaptığım süre içerisinde siyasi tartışmalara girmemeye azami özen gösterdim - göstermekteyim" diyen Gül, Şahan'a dikkat çekerek şunları söyledi:

Ancak Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın “Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz.” şeklindeki açıklamaları, siyasi polemikten ziyade devletimizi ve devletimizin kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığını değerlendirdiğim için bu açıklamayı yapma gereği hissettim. İstanbul’umuzda toplam 3.963 ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. Bu okullarımızda çeşitli statülerde toplam 18.465 temizlik personeli görev yapmaktadır. Bu personelin tüm özlük hakları, kamu kaynaklarından karşılanmaktadır. Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler. Kendi asli işlerini yaptıktan sonra diğer kamu hizmetlerine ya da öğrencilerimize destek vermek isterlerse bir protokol dahilinde tamamına destek de olabilirler. Ama 3.963 okuldan 5 tanesine temizlik personeli desteği, 3 milyon öğrenciden 250 tanesine yemek desteği vererek sosyal medya belediyeciliğiyle laf cambazlığı yapmalarına ve binlerce emekçinin ortaya koyduğu hizmeti karalamalarına müsade etmeyeceğiz.

Vali Gül'ün bu paylaşımına ise Şahan, şu yanıtı verdi:

Sayın Valim, Sizden takdir beklerken sitem duymak bizi üzdü. Ben de seçilmiş bir kamu yöneticisi olarak belirtmek isterim ki; Milli Eğitimimiz de, Belediyelerimiz de devletin kurumlarıdır. Hepimizin amacı evlatlarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağlamaktır. Sizi bilgilendirmemiş olabilirler fakat bu fotoğraf Şişli’de velilerin temizlik yaptığı bir okuldan… Biz kamu hizmetinin nasıl verildiğini görmek için yurttaşımıza bakıyoruz. Yurttaş, devletin aynasıdır. Bu fotoğrafla gördüğümüz ise, okulu temizlemek zorunda kalan velilerdir. Takdirlerinize sunarız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU