Amerika, İsrail'i İran'ın tepkisini gerektirmeyecek bir saldırı başlatmaya ikna edecek

Netanyahu, Washington'un Gallant'ı davet etmesinden "rahatsız oldu"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, pazar günü Nevatim Hava Üssü'nü ziyaret etti / Fotoğraf: DPA

Washington, “Tahran'ın tepki göstermesine gerek olmayacak ve İsrail'e yeni bir saldırıyla karşılık verme ihtiyacı duymayacağı şekilde” Tel Aviv'i İran'a sınırlı bir saldırı düzenlemeye ikna etmeye çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu çabalar ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Michael Corella'nın İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ile yaptığı görüşmeler çerçevesinde gerçekleşti. Şarku’l Avsat’ın İsrailli kaynaklardan edindiği bilgiye göre Washington, bölgedeki durumu kendi ve İsrail'in çıkarları doğrultusunda düzenlemeyi amaçlarken, siyasi çözümlere ulaşacak şekilde askeri baskının önemini vurguluyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Gallant'a ülkesinin İran'ı ve onun bölgedeki ajanlarını caydırma konusundaki kararlılığını bildirdi.

Kaynaklar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gallant'ın bugün  Washington'a davet edilmesinden "rahatsız" olduğunu ve "Gallant'ın İsrail ordusuyla birlikte kendisine sırt çevireceğinden" korktuğu için şu ana kadar daveti onaylamaktan kaçındığını belirtti.”

Netanyahu'ya yakın olanlar, bu çağrı ve içeriğinin İsrail Başbakanı'nın İran'a saldırı planlarını sekteye uğratacağı görüşünde.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU