Lübnan Ordusu’ndan İsrail'in "casusluk ve ajan toplama" girişimlerine karşı uyarı

Hasan Nasrallah'ın ölümünün duyurulmasından birkaç saat sonra Beyrut'ta bir bölgeyi koruyan Lübnan askerleri / Fotoğraf: DPA

Lübnan ordusu dün İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerine yönelik yoğun bombardıman kampanyasının başlamasından yaklaşık iki hafta sonra, İsrail'i “casusluk” ya da “adam toplama” amacıyla yaymakla suçladığı “şüpheli medya içeriği” konusunda uyarıda bulundu.

Lübnan Ordusu tarafından "X" platformunda yapılan açıklamada, “Düşman bazı sosyal medya platformlarında video, link ve uygulama gibi medya içerikleri yayınlayarak vatandaşları casusluk, bilgi toplama ya da ajan devşirme amaçlı sitelere çekmeye çalışıyor” ifadeleri yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre ordu vatandaşları, "İsrail düşmanının Lübnan'a yönelik devam eden planları arasında ulus ve toplum için bir güvenlik tehdidi" oluşturduğunu söylediği içeriklere karşı uyardı.

İsrail, 23 Eylül'den bu yana esas olarak güney ve doğu Lübnan'a ve Hizbullah'ın ana kalesi olan Beyrut'un güney banliyölerine yıkıcı hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılar nedeniyle bin 100'den fazla insan öldü ve 1,2 milyondan fazla insan yerinden edildi.

İsrail geçen hafta, Lübnan'ın başkentinin güney banliyösündeki Haret Hreik bölgesini hedef alan hava saldırılarında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürmüştü.

Hizbullah, geçen ay Lübnanlılara, İsrail'in ülkenin doğusuna attığı broşürlerle ilgili olarak bölge sakinlerinin kişisel verilerini tehlikeye atabileceği gerekçesi ile barkodun taranmaması konusunda uyarıda bulunmuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU