Teksas'ta okulu silahlı saldırıyla tehdit eden iki kız çocuğu gözaltına alındı

Teksas'ın Laredo kentindeki polis şefi, "Georgia'da olanları biliyoruz. Burada olmasına izin vermeyeceğiz" diyor

Teksas'ın Laredo kentindeki Cigarroa Ortaokulu, polisin 12 yaşındaki iki kız çocuğunun okullarını tehdit ettiğine dair ihbar alması üzerine pazartesi günü dersleri iptal etti (KGNS)

Teksas'ın Laredo kentinde 12 yaşındaki iki kız çocuğu, kendi ortaokullarında silahlı saldırı gerçekleştirecekleri tehdidinde bulundukları iddiasıyla gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Laredo Polis Teşkilatı, kimlikleri açıklanmayan kızların pazar günü gözaltına alındığını ve tehditte bulunduklarını itiraf ettiğini duyurdu.

Laredo Bağımsız Okul Bölgesi, kızların öğrencisi olduğu Cigarroa Ortaokulu'nda ve Cigarroa Lisesi'nde pazartesi günü dersleri iptal etti. Çevredeki ilkokullarda "ek güvenlik protokolleri" uygulandı.

Laredo polisi, toplumun 10'dan fazla üyesinden aldığı ihbarların ardından pazartesi günü gece yarısı okul bölgesini tehdit konusunda uyardı.

Polis "hızlı" bir şekilde harekete geçtiklerini ve pazartesi sabahı erken saatlerde üç eve memur gönderdiklerini söyledi.

Tehditte bulunduğu iddia edilen kızların kimlikleri tespit edildi ve polis "işbirliği yapan" ebeveynleriyle konuştu. Daha sonra iki çocuğun, memurlara tehditlerini yerine getirmeye niyetli olduklarını itiraf ettiği bildirildi.

Kızlara suç isnat edilip edilmediği henüz belli değil.

Laredo Polis Şefi Mike Rodriguez, pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, yetkililerin Cigarroa Ortaokulu'nda tedbir amaçlı silah araması yaptığını ancak herhangi bir silah bulunmadığını söyledi.

Rodriguez, "12 yaşındaki bir çocuğu şimdi veya geçmişte şaka olduğunu düşündüğü bir şey için gözaltına almak zorunda kalmanın çok üzücü olduğunu" da sözlerine ekledi.

Ayrıca sosyal medya platformlarında yapılan tehdit içerikli paylaşımların tehlikesine de dikkat çekti.

Rodriguez, geçen hafta Georgia eyaletinin Winder kentindeki Apalachee Lisesi'nde meydana gelen ve 14 yaşındaki iki öğrenciyle iki öğretmenin öldüğü silahlı saldırıdan da söz etti. 14 yaşındaki öğrenci Colt Gray, yetişkin olarak 4 cinayetten yargılanacak.

Polis şefi, "Georgia'da ne olduğunu biliyoruz. Daha önce başka okullarda da neler olduğunu biliyoruz ve bunun burada olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Okul bölgesinin müfettişi Dr. Sylvia Guerra Rios ise şunları söyledi:

12 yaşındaki bir çocuğun bu tür bir durumu gerçekten kışkırtabileceğini düşünmek üzücü. Ancak bu tür bir durumun gerçek bir olay haline geldiğini görmek daha üzücü olurdu.

Teksas'taki okullarda salı günü dersler normal seyrinde yapıldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU