Oscarlı yönetmen gerilim dizisiyle "konfor alanının dışında"

"Bunu öğrenmek için çok geç"

Disclaimer, prömiyerini 11 Ekim'de yapacak (Apple TV+)

5 Oscarlı sinemacı Alfonso Cuarón, "onu konfor alanından çıkaran" senaryolara ilgi duyduğunu söylüyor.

Büyük bütçeli ilk dizisi Disclaimer ve onun benzersiz anlatı yapısıyla Cuarón'un karşısına büyük bir zorluk çıkmış: Projenin bir televizyon dizisi olduğu gerçeği.

Meksikalı sinemacı, pazar günü Toronto Film Festivali'nde Hollywood Reporter'ın sorularını yanıtladı.

"Televizyon işi nasıl yapılır bilmiyorum"

Daha önce yapmadığı bir işe girişmenin, motivasyonunun bir parçası olduğunu aktaran yönetmen, Apple Studios yöneticilerine dizi çekmenin kendi konfor alanının çok dışında olduğunu söylemiş.

Dedim ki çocuklar, televizyon işi nasıl yapılır bilmiyorum. Bence bunu öğrenmek için çok geç. Televizyona iş yapmayı öğrenmekle ilgilenmiyorum. Ben film yapıyorum ve eğer bunu yaparsam, ona bir film olarak yaklaşacağım.

Ancak bu yanlış bir hesaplamaydı çünkü mini dizilerin genellikle birkaç yönetmeni olur ve hızlı bir şekilde çekilirler. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cate Blanchett'la Kevin Klein'ın başrollerini paylaştığı ve Renée Knight'ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanan 7 bölümlük Disclaimer ise uzun bir prodüksiyon sürecine dönüştü.

62 yaşındaki Cuarón projeyi üstlenip üstlenmeme konusundaki ilk tartışmalarla ilgili, "Nasıl film yapılacağını biliyorum ama çok hızlı değilim" diye itiraf etti. 

Cuarón, Meksika film endüstrisinin bir başka emektarı olan, uzun süredir işbirliği yaptığı görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki'yle çalıştı.

2023 yapımı Yerçekimi'nin (Gravity) yönetmeni, "En azından onun işbirliğinde, sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ben onun ışıklandırmasına, o da benim yönetmenliğime dahil oluyor. Bu çok organik bir şey" diye ekledi.

Disclaimer, "ününü başkalarının yanlışlarını ve ihlallerini ortaya çıkararak kazanmış" ünlü gazeteci Catherine Ravenscroft'u konu alıyor. 

Dizinin resmi sinopsisine göre tanınmayan bir yazardan roman alan Catherine, en karanlık sırlarını açığa çıkaran bir hikayenin ana karakteri olduğunu fark edince dehşete düşüyor.

Catherine, yazarın gerçek kimliğini ortaya çıkarmak için zamanla yarışırken, hem kendi hayatını hem de eşi Robert ve oğulları Nicholas'la ilişkilerini yok etmeden önce geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalıyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Indiewire

DAHA FAZLA HABER OKU