Meşhur vampir dizisinin yıldızı tartışmalı sahne yüzünden terapiye gitmiş

"Kendi kişisel cehennemimdeydim"

Vampir avcısı lise öğrencisi Buffy Summers'ın ürkütücü maceralarını konu alan dizi, 1997'den 2003'e kadar sürmüştü (The WB)

Amerikalı oyuncu ve müzisyen James Marsters, rol aldığı rahatsız edici sahne yüzünden terapiye gitmek zorunda kaldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buffy the Vampire Slayer'ın yıldızı, 7 sezon boyunca ekranlara gelen dizide Spike adlı vampiri canlandırıyordu. Marsters, 2002'de çekilen ve Sarah Michelle Gellar'ın oynadığı avcıya cinsel saldırıda bulunduğu sahnenin psikolojisini bozduğunu anlattı.

Amerikalı oyuncu Michael Rosenbaum'un Inside of You podcast'ine konuk olarak "Buffy beni terapiye gönderdi. Beni mahvetti" diyen Marsters, şunları söyledi: 

Bu, diziyi seven pek çok insan için sorunlu bir sahne. Ve hayatımın profesyonel anlamda en karanlık günü.

6. sezonda "Seeing Red" adlı bölümdeki sekans, Joss Whedon'un yarattığı dizide izlemesi en zor sahnelerden biri olarak kabul ediliyor. 

Tartışmalı bölümde Spike, "aşkını kanıtlamak için" Buffy'ye banyosunda tecavüz etmeye kalkışıyor. Ancak Buffy ona karşı koymayı başarıyor.

"Cehennem gibiydi"

Marsters sahnenin, dizinin hayranları tarafından nasıl algılanacağı konusunda endişelendiğini anlattı:

Onlara gittim ve dedim ki 'Biliyorsunuz çocuklar, biz seyirciye dolaylı bir deneyim yaşatıyoruz. Buffy'yi izleyen herkes Buffy. Ve onlar süper kahraman değil, bu yüzden aslında bunu seyircilerin her birine yapıyorum ve çok farklı tepkiler verecekler.

Marsters, anlaşması gereği bu sahneye "hayır diyemeyeceğini" söyleyerek ekledi:

Sahneyi çektik ve cehennem gibiydi. Kendi kişisel cehennemimdeydim.

62 yaşındaki aktör, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cinsel taciz sahnelerini, bununla ilgili hiçbir şeyi sevmiyorum. Böyle sahnelerin olduğu roller için seçmelere katılmıyorum. Eğer bu tür sahnelerin olduğu bir film varsa, onu izlemeye gitmem. Eğer televizyonda karşıma çıkarsa, kırmadan önce televizyonu kapatmam gerekir. Bu tür şeylere karşı içgüdüsel bir tepkim var.

Dizinin başrol oyuncusu Gellar da dizinin büyük bölümünü ailesiyle birlikte izlediğini ancak bu bölümü atladıklarını itiraf etmişti. Hollywood Reporter'a konuşan aktris, "6. sezonla ilgili sorunlarım var, ailemle izlemek için uygun değildi. Ben de yeniden seyretmek istemiyorum" demişti.


Independent Türkçe, Deadline, Hollywood Reporter, Inside of You

DAHA FAZLA HABER OKU