YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: 23 Kasım Pazar günü erken seçim için makul bir gün olacaktır

Kılıç, “Görünen köy kılavuz istemez; Türkiye'nin erken seçime doğru ilerlediğini görüyoruz” dedi

Fotoğraf: yenidenrefahpartisi.org.tr 

YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

“Teşkilatlarımız, her an seçim olabileceği düşüncesiyle motive bir şekilde çalışmalarına devam ediyor” diyen Kılıç, şunları söyledi:

Türkiye'de bir erken seçim olabilir. Açlık sınırı 19 bin 500 lira, asgari ücret 17 bin lira ve enflasyon 8,5 puan yukarı revize edildi; 2024 yılı sonu beklentisi bu yönde. Bu şartlar altında Türkiye'nin uzun süre devam edebilmesi mümkün değil. Görünen köy kılavuz istemez; Türkiye'nin erken seçime doğru ilerlediğini görüyoruz. 2025 yılı sonbaharı ya da 2026 yılının ilkbaharı olabilir, bu erken seçim kapımızı çalacaktır.

Parti olarak erken seçim tarihini de size ilan etmek istiyorum. 2025 yılı sonu olması halinde, 23 Kasım Pazar günü erken seçim için makul bir gün olacaktır. 24 Kasım Öğretmenler Günü Pazartesi, seçimde okullar kullanıldığı ve öğretmenler sandık görevlisi olduğu için böyle bir seçim planlaması Türkiye'nin gündemine gelebilir. Tabii ki muhalefet erken seçimi seslendirmeye devam edecek, iktidar da erken seçimden ülkeyi uzaklaştırmaya çalışacaktır. Aslolan seçim değil geçimdir

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın YRP'den istifası etmesiyle ilgili konuşan Kılıç şu ifadeleri kullandı:

Ayrılmasının haklı gerekçeleri olsaydı ayrıldığı gibi başka bir partiye geçebilirdi. Aldığı oyun 200 bini YRP'nin oylarıdır, belki de bir 50 bini kendisinin getirdiği oylardır. Genel Başkanımızla vedalaşmadan, gelirken selamla geldi, giderken selamsız gitti. Hiç kimse yeri doldurulamaz değil. Para alamamak, projeyi onaylatamamak, Ankara'nın hibelerinden yararlanamamak, seçilmiş belediye başkanının yer değiştirmesi için haklı bir gerekçe olamaz

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU