Kaplan Adası'nda panik: Bakıcısına saldırdı

Park yetkilileri olay için "nadir ve münferit" diyor

(Dreamworld)

Avustralya'daki bir tema parkında çalışan bir hayvan bakıcısı pazartesi sabahı bir kaplanın saldırısına uğrayarak kolundan ve omzundan yaralandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay Queensland eyaletinin Gold Coast kentinde, Coomera yakınlarındaki Dreamworld'de meydana geldi. Burası aynı zamanda bir vahşi yaşam parkını da içeren önemli bir turistik cazibe merkezi.

Yaralanan 40'lı yaşlardaki bakıcı Gold Coast Üniversite Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumunun stabil olduğu bildirildi.

Pazartesi günü sabah saat 9 sularında kaplanla ilgilenen kadın, park yetkililerinin "nadir ve münferit" diye tanımladığı olayda büyük kedinin saldırısına uğradı.

Bir sözcü "Dreamworld, parkın kaplanlarından biriyle eğitimli bir kaplan bakıcısının karıştığı bir olayın meydana geldiğini kabul ediyor" dedi.

Ekip üyesinin desteklenmesi, Dreamworld'ün ilk odak noktası. Bu münferit ve nadir bir olay ve bu doğrultuda kapsamlı bir inceleme yürüteceğiz.

Queensland Ambulans Servisi'nden Justin Payne, yaralanmadan kaynaklanan kanamanın tema parkındaki ilk yardım görevlileri tarafından "çok iyi" ele alındığını söyledi.

"Bakıcı epey solgundu ve kendini iyi hissetmiyordu ancak genel olarak iyiydi ve hastaneye nakledilebildi" dedi.

Kendisi Dreamworld'deki deneyimli ve kıdemli bakıcılardan biri. İyi eğitimli olduğuna inanıyoruz ve oradaki diğer destek personelinin ona iyi baktığını görmek güzel.

Dreamworld'ün Kaplan Adası'nda 9 Sumatra ve Bengal kaplanı bulunuyor ve park ziyaretçileri izleme tünelleri aracılığıyla onlara "kaplanın nefesinin hissedilebileceği kadar" yaklaşabiliyor.

Park, 13 yaş ve üzeri ziyaretçilerin 15 dakika boyunca maşa kullanarak kaplanları besleyebildiği bir besleme deneyimi sunuyor. Bu deneyim için 13 ila 15 yaşındaki ziyaretçilere ödeme yapan bir yetişkinin eşlik etmesi gerekiyor.

2011'de Kato adlı 9 yaşındaki bir erkek Bengal kaplanı parktaki iki ayrı bakıcıyı ısırmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU