Eleştirmenleri ve Stephen King'i hayran bırakan film gişeyi sallıyor

100 üzerinden 96 puanlı gerilim, bir dönüm noktasını geride bırakacak

49 yaşındaki ünlü aktör Giovanni Ribisi, Sevgilim Kaç'ta ilk kez uzun metrajlı bir filmin görüntü yönetmenliğini üstlendi (Miramax)

Yılın en iyi korku filmlerinden biri olduğunu çoktan kanıtlayan Sevgilim Kaç (Strange Darling), gişede önemli bir kilometre taşını aşmak üzere. 

Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir seri katil hikayesini konu alan Sevgilim Kaç'ın başrollerini Kyle Gallner ve Willa Fitzgerald paylaşıyor.

Gerilim dolu filmde, tek gecelik bir ilişkinin, bir seri katilin kanlı cinayetler zincirine dönüşmesiyle olaylar beklenmedik bir biçimde şekilleniyor.

100 üzerinden 96 puan aldı

"Uzun metrajlı bir kovalamaca sahnesi"ne benzetilen Sevgilim Kaç, dünyanın dört bir yanındaki sinema yazarlarını etkilemeyi başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerilimli bir kedi fare oyununu anlatan film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 96 puan alarak neredeyse kusursuz bir puan elde etmeyi başardı.

Collider, Türkiye'de 30 Ağustos'ta gösterime giren filmin, gişede bir kilometre taşını aşmaya hazırlandığını yazdı.

ABD'de halihazırda 1,9 milyon dolar hasılat elde eden gerilim filmi, Deadpool & Wolverine, Reagan ve Alien: Romulus gibi güçlü rakiplerine rağmen hafta sonu 2 milyon dolardan fazla kazanmayı başaracak.

Bütçesinin yarısını kazandı bile

Bu, büyük bütçeli gişe canavarı filmlere kıyasla küçük bir rakam gibi gözüküyor. Ancak bu kazançla Sevgilim Kaç, gösterime girer girmez 4 milyon dolarlık yapım bütçesini yarı yarıya geri kazanmış olacak. 
 


Dünya prömiyerini Eylül 2023'te Teksas eyaletinin Austin kentinde düzenlenen Fantastic Fest'te yapan film, J.T. Mollner tarafından yazılıp yönetildi. 

O (It), Göz (Carrie) ve Medyum (The Shining) gibi çok satan romanların 76 yaşındaki yazarı Stephen King de Sevgilim Kaç'a hayran olduğunu ifade etmişti.

"Zekice bir başyapıt"

Takipçilerine sosyal medya hesabından sık sık önerilerde bulunan efsanevi kalem, övgü dolu Sevgilim Kaç yorumunda gerilimi "gerçekten müthiş" diye nitelendirmişti. 

Ünlü yazar, filmin fragmanının "zekice bir başyapıt" olduğunu da sözlerine eklemişti.

Filmin oyuncu kadrosunda Giovanni Ribisi, Barbara Hershey, Ed Begley Jr. ve Steven Michael Quezada da yer alıyor. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU