Fransa İçişleri Bakanı'na “veba virüslü” mektup

Yüksek hızlı tren ağına yönelik sabotaj soruşturmaları aşırı sola yöneliyor

İçişleri Bakanı Gérald Darmanin (ortada) 27 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Paris Emniyet Müdürü ile birlikte Olimpiyatlarda görevli güvenlik güçleriyle bir toplantı gerçekleştirdi / Fotoğraf: Reuters

Fransız polisi, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'e gönderilen ve veba analizi pozitif çıkan şüpheli bir mektubu soruşturuyor. Telegraph'ta dün yer alan habere göre mektup Fransa'nın Dijon kenti yakınlarındaki bir posta tasnif merkezinde bulundu ve İçişleri Bakanı Darmanin tarafından değerlendirilmek üzere Fransa'nın kuzeyinde Lille'in dışında bulunan Roubaix belediye binasına gönderildi.

Arkasında “yazılar” bulunan mühürsüz zarf işçiler arasında şüphe uyandırınca polis çağrıldı. Polis zarfın içinde siyah barut ve ırkçı hakaretler içeren bir mektup buldu.

Diğer yandan Darmanin dün, Paris'in, geçen hafta Olimpiyatlar öncesinde yüksek hızlı tren ağını hedef alan sabotajın arkasında aşırı solcuların olduğundan şüphelendiğini açıkladı. Darmanin, France 2 televizyonuna verdiği demeçte “Birkaç kişinin kimliğini tespit ettik” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU