Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Netanyahu'ya: İnsanlar kime inanacağını biliyor

Antonio Guterres, BM binasında düzenlediği basın toplantısında, AA muhabirinin "İsrail Başbakanı Netanyahu, dün yaptığı konuşmada, 'Duyduğunuz bütün yalanların aksine şehir savaşları tarihinde Gazze, savaşmayan sivillerin savaşanların kayıplarına göre en düşük olduğu yerdir." iddiasını ortaya attı ve Refah'ta İsrail ordusunun hiç sivil öldürmediğini savundu. Siz bugün de 2017'de Genel Sekreter olduğunuzdan beri Gazze'deki sivil ölümlerin daha önce hiç görülmemiş düzeyde olduğunu ifade ettiniz. Başbakanın iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtladı.

BM Genel Sekreteri, "Benim cevabım basit. İnsanlar bu konuda kime inanacağını biliyor. İçim rahat." cevabını vererek, BM'nin bu konuda yaptığı açıklamaların arkasında durduğuna işaret etti.

Guterres, "Kimin nerede ne dediğine bakmaksızın bölgede barış inşa etmek için iki devletli çözümü muhafaza etmek zorundayız." diye konuştu.


Tüpraş, İran'ın el koyduğu 1 milyon varil ham petrolün geri alındığını açıkladı

Tüpraş, Irak devlet petrol şirketi SOMO'dan satın alınan petrolün eylülde teslim edileceğini belirtti.

Tüpraş'tan SOMO'dan alınan ham petrolün teslimatına ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Irak devlet petrol şirketi SOMO'dan satın aldığımız yaklaşık 1 milyon varil ham petrolü taşıyan St. Nikolas gemisinin, 11 Ocak 2024'te Umman açıklarında İran makamlarınca alıkonulduğu daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı. 23-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen gemiden gemiye transfer operasyonuyla söz konusu ham petrolün tamamı şirketimizce geri alınmış olup, eylül ayında rafinerimize ulaşması beklenmektedir.


İYİ Parti ve MHP'li vekiller arasında kavga çıktı

TBMM Genel Kurulu'nda, vergi kanun teklifi görüşmeleri devam ederken MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu arasında arbede yaşandı.


CHP Milletvekili Taşkın: Kanun çıkarma makinesi gibi algılanıyoruz

Taşkın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM'nin 28. Dönem'de itibar kaybına uğradığını savundu.

Milletvekillerinden, 1 Ağustos'a kadar 6 kanun teklifini görüşerek yasalaştırmasının beklendiğini anlatan Taşkın, "Aslında bu kanunları çıkarmaya zorlanıyoruz. Bu, milletvekillerinin saygınlığına ve insan haklarına aykırı. Meclis'te bu kadar yoğun çalışmaktan kaynaklı bir gerginlik de var." diye konuştu.

CHP'li Taşkın, TBMM'nin yerel seçimlerden sonra belirli bir süre görüşülecek kanun teklifi olmadığı için etkin çalışmadığını söyleyerek, "Ancak bugün milletvekilleri olarak adeta kanun çıkarma makineleri gibi algılanıyoruz. Bu durum, parlamentonun saygınlığına da etkin ve demokratik çalışmasına yönelik beklentiye de aykırı." ifadelerini kullandı.

Kanun tekliflerinin, geniş kesimleri kapsayacak şekilde ve müzakere edilerek görüşülmesini isteyen Taşkın, aksi durumda geçmiş örneklerde olduğu gibi söz konusu yasaların Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini veya kısa sürede etkisiz hale geldiğini belirtti.

TBMM'de bazı lobilerin yasama faaliyetlerini etkilediğini öne süren Taşkın, "Sivil toplum kuruluşları ise yasama süreçlerinden çıkarılıyor ve Meclis'e gelmeleri engelleniyor." diye konuştu.

Yüksel Taşkın, komisyonların daha etkin ve ilgili kesimlerin görüşlerini dinleyerek çalışması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

CHP olarak egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünden, halk için halka beraber yürümeyi anlıyoruz. Umarım Meclis'imiz bütün bu yanlış uygulamalardan ders çıkarır. Daha etkin ve demokratik bir Meclis'te olmayı temenni ediyorum. Aksi takdirde bu sistemde 600 vekille değil 150 vekille bile bu iş yapılır. Biz el kaldırma indirme makineleri değiliz. Bunu reddediyoruz. Bunu, iktidar milletvekillerinin itibarı bakımından da Türkiye'nin demokratik geleceği bakımından da reddediyoruz.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yarın hava koşulları nedeniyle uçuş azaltılacak

Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ (HEAŞ), beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın saat 15.00'e kadarki uçuşlarda yüzde 5 azaltma kararı alındığını duyurdu.

HEAŞ'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 26.07.2024 tarihinde beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Meteorolojik Acil Durum Komitesinde alınan karara göre saat 15.00'e kadar olan uçuşların yüzde 5'i iptal edilecektir. Tüm yolcuların uçuşlarına ilişkin son durumu ilgili hava yolundan takip etmesi tavsiye edilmektedir.


İstanbul’da insansız deniz aracı sahile vurdu

İstanbul Valiliği, Çatalca'da menşei henüz belirlenemeyen bir insansız deniz aracının bulunduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 12.00 sıralarında, menşei henüz belirlenemeyen bir insansız deniz aracının Yalıköy sahiline vurduğu belirtildi.

Olay yerine Vize Kolluk Destek Timi ekiplerinin sevk edildiği bilgisi verilen açıklamada, "Olay yeri, güvenlik çemberine alınmış, çevrede bulunan vatandaşların da güvenlik çemberinin dışına çıkarılmaları sağlanmıştır. 3 metre boyunda, 1 metre genişliğinde olan ve Karadeniz'in kuzeyinden geldiği değerlendirilen insansız deniz aracı, bölgeye intikal eden SAS timleri tarafından güvenlik altına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.


İzmir'de elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı

İzmir'de akıma kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz


DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan: Sadece ABD için değil, insanlık için de kara bir gün

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşmasına ve ayakta alkışlanmasına tepki gösterdi.

Babacan, sosyal medya hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, "Sadece ABD için değil, insanlık için de kara bir gün. Netanyahu bir savaş suçlusu ve Kongre'de alkışlanması utanç verici. Bu görüntü, destekçilerinin peşini nesiller boyunca bırakmayacak. Ben, Filistinlileri ve insanlığı savunan protestoların yanındayım" ifadelerine yer verdi.


Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan: ABD Kongresi'nde sergilenen alçaklık gösterisi, insanlık adına utanç vericidir

 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD'nin tarihinin soykırım suçlarıyla dolu olduğunu, yakın zamanda Irak'ta 1 milyon sivilin ölmesine yol açtığını belirterek, "ABD Kongresi'nde bir soykırımcının alkışlanmasına, aklı başında olan hiç kimse şaşırmaz" ifadesini kullandı. Yaşananların, Necmettin Erbakan'ın yıllarca siyonizme ve işbirlikçilerine karşı mücadelesini, ABD'ye ve siyonizme meydan okuyuşlarını hatırlattığını dile getiren Fatih Erbakan, şunları kaydetti:

ABD Kongresi'nde sergilenen alçaklık gösterisi, insanlık adına utanç vericidir, gerçek yüzlerini ve vahşi zihniyetlerini açıkça ortaya koymaktadır. 'ABD yönetimi siyonizmin emrindedir' derken, 'ABD bizim müttefikimiz ve stratejik ortağımız olamaz' derken ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıkmıştır. 'Türkiye olarak mutlaka D-60 hedefine ulaşmamız gereklidir' tezimizin ne kadar hayati bir öneme sahip olduğu ortaya çıkmıştır.

Milli Görüş erleri olarak, 'Bize ne Amerika'dan, bize ne Amerika'dan' diyor ve hala daha bu zihniyetten medet uman gafilleri bir an evvel derin uykularından uyanmaya davet ediyoruz.

 


İsrail'in 293 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 39 bin 175'e yükseldi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 293 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 30 Filistinlinin daha öldürüldüğü, 146 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 39 bin 175'e, yaralananların sayısının da 90 bin 403'e yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.


Kremlin’den Putin-Esad görüşmesine ilişkin açıklama: Erdoğan ile Esad arasında muhtemel görüşme ve Ortadoğu'daki durum görüşüldü

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın, Esad ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında muhtemel bir görüşme de dahil olmak üzere Ortadoğu'daki durumu ele aldığını açıkladı.

Kremlin, görüşmenin dün gerçekleştiğini bildirmişti.


Spor Bakanlığı'ndan Paris 2024'e özel reklam filmi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına özel reklam filmi hazırladı. Kurtuluş Savaşı görüntüleriyle başlayan filmde, Türkiye'nin ilk kez Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla alınan 16 Ocak 1924 tarihli Bakanlar Kurulu kararına atıfta bulunularak 100 yıl önce Paris’te düzenlenen Olimpiyat Oyunları’na katıldığı hatırlatılıyor.

Milli sporcuların 100 yıllık olimpiyat mücadelesinde kazandığı madalyaların ve sevinç görüntülerinin yer aldığı reklam filmi, "100 yıl sonra yeniden aynı ruhla Paris'teyiz" sloganıyla sona eriyor.


Fenerbahçe, En-Nesyri'nin transferini resmen açıkladı

Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla takımından Faslı forvet oyuncusu Youssef En-Nesyri'nin transferini resmen duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, En-Nesyri ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, "Profesyonel futbolcu Youssef En-Nesyri'nin transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Sevilla Kulübüne toplam transfer bedeli olan 19 milyon 500 bin avro 4 sene içerisinde 8 taksitle ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak dayanışma katkı bedelleri taraflarca yarı yarıya paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.


DEVA Parti'li Şahin, sahipsiz hayvanlar sorunu için "Bilim Kurulu" oluşturulmasını önerdi

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın yaz döneminde arka arkaya kanun tekliflerini parlamentoya getirerek, "yangından mal kaçırırcasına" bazı düzenlemeler yapmak istediğini söyledi. Sahipsiz hayvanlarla ilgili toplumun iki kutba ayrıldığını ifade eden Şahin, "Sokak hayvanları sorununun çözümü için acilen bir bilim kurulu oluşturulmalı ve bu kurulun alacağı kararlar tüm Türkiye'de uygulanmalıdır. Aksi halde top orta sahada döner durur, kalıcı bir çözüm bulunmaz" diye konuştu.

Şahin, sahipsiz hayvanlar konusunda tüm tarafların hassasiyetinin gözetilmesi gerektiğini vurgulayarak, sorunun toplumun genel sorunu olduğunu ve ancak ortak akılla çözüme kavuşturulabileceğini dile getirdi. TBMM Genel Kurulunda dün yaşanan gerginliğe de değinen Şahin, bu tür olayların Meclisin itibarını zedelediğini kaydetti. Şahin, "Dün parlamentoda yaşanan kavga görüntülerini kabul etmemiz mümkün değildir. Bizler sözlü şiddete de fiziksel şiddete de karşıyız. Meclis kürsüsünde yapılan galiz küfürleri ve kötü sözleri asla kabul etmiyoruz. Lakin bir yanlışın karşılığının fiziksel şiddet olmasına da asla razı olamayız" değerlendirmesinde bulundu.


Ağrı Dağı'nda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazelerinin bulunduğu bölgeye ulaşıldı

Ağrı Dağı'nda tırmanış yaparken olumsuz hava koşulları nedeniyle kaybolan, daha sonra zirveye yakın yerde cesetleri bulunan Dilek Gökbulak ile Muhammed Halim Dalgın'ın cenazelerinin indirilmesi için farklı illerden gelen çok sayıda AFAD personeli ile UMKE ve jandarma ekipleri görev yapıyor.

Dağın 4 bin 200 rakımlı kamp bölgesinde bulunan ekiplerden 23 kişi ile 2 yerel rehber, gece saatlerinde tırmanışa geçerek sabaha doğru cenazelerin bulunduğu 4 bin 900 rakıma ulaştı. Ekipler, sedyeye aldıkları cenazeleri, buzul alandan önce düzlük alana çıkarıp daha sonra da aşağıya indirme çalışması yapacak.


İstanbul'da deniz taksi ücretlerine yüzde 100 zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, deniz taksi ücretlerine yüzde 100 oranında zam yapıldı. UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında, toplu ulaşım ücretlerine zam gündemiyle Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıda, İBB deniz taksi ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı.

Bu kapsamda, 210 lira olan açılış ve ilk mil ücreti, 420 liraya, 155 lira olan 1-4 mil arası taşıma ücreti 310 liraya, 125 lira olan 4-8 mil arası taşıma ücreti 250 lira, 100 lira olan 8-16 mil arası taşıma ücreti 200 liraya yükseldi.


Putin ile Esad Moskova’da bir araya geldi

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın dün gece Kremlin Sarayı’nda bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Esad’la uzun süredir bir araya gelmediklerini ve gündemde ele alacakları çok sayıda konunun bulunduğunu söyledi.

Suriye’nin de bulunduğu bölgede durumun olumsuz yönde geliştiğine işaret eden Putin, “Ticari ve ekonomik ilişkilerimize gelince, burada da birçok konu var. Umut verici gidişatlar da bulunuyor. Umarım bu konuyu da ele alırız” diye konuştu.

Esad da Rusya ile Suriye’nin geçmişten bugüne zor süreçlerden geçtiğini belirterek, “Bugün dünya genelinde ve Avrasya bölgesinde yaşanan olaylar göz önüne alındığında, bugünkü görüşmemiz tüm detayların ele alınması, olası beklentiler ve senaryoların istişare edilmesi açısından çok önemli” dedi.

AA-20240725-35224600-35224593-PUTIN_ILE_ESED_MOSKOVADA_BIR_ARAYA_GELDI.jpg
Fotoğraf: AA

ABD Temsilciler Meclisi, Trump'a suikast girişimini soruşturacak görev gücü oluşturulmasını kabul etti

ABD Temsilciler Meclisi, eski Başkan Donald Trump'a suikast girişiminin soruşturulması için 2 partiden 13 temsilcinin bulunduğu bir görev gücünün oluşturulmasını oy birliğiyle kabul etti.

Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, Trump'a yönelik 13 Temmuz'da yapılan suikast girişiminin kapsamlı soruşturulması için 7 Cumhuriyetçi ve 6 Demokrattan oluşması planlanan 2 partili görev gücü 416 "evet" ile oy birliğiyle kabul edildi.Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, "Ulusumuz liderlerinin emniyetini ve güvenliğini korumak parti sınırlarını aşan bir sorumluluktur." dedi. Oy birliğiyle kabul edilen görev gücünün, suikast girişimiyle ilgili "neyin yanlış gittiğini" belirlemeye ve güvenlik açıklarının tespiti için çalışacağı aktarıldı. Görev gücü ekibinin gelecekte bu tarz olayların yaşanmaması için de nelerin yapılması gerektiğini ele alacağı, nihai raporun aralıkta sunulacağı kaydedildi.


Betül’ün hayali gerçek oldu

10 yıl önce Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden madenci Ali Yüksel’in kızı Betül’ün hayali gerçek oldu. 9 yaşındayken babasının mezarına bıraktığı mektupta pilot olmayı istediğini anlatan Betül, “Soma’nın bir hayali var” kampanyasının başlamasını da sağlamıştı.

Kampanya kapsamında babalarını kaybeden madenci çocuklarının hayallerini gerçekleştirmek için dünyanın dört bir yanından hediyeler yağmıştı. Türk Hava Kurumu (THK) da pilot olmak isteyen Betül’e tanıtımlarında yer vermişti.

Kurum THY’nin yüzü olan küçük kıza üniversite çağı geldiğinde THY Üniversitesi’nde de burslu eğitim imkanı tanıyacağını belirten bir de sözleşme imzalamıştı.

Ancak Betül üniversite çağına gelip de THY üniversitesine başvurunca olumsuz yanıt aldı. Gazeteci Yılmaz Özdil dün durumu anlattığı videosunda Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a çağrıda bulunarak Betül’e sahip çıkmasını istemişti.

Özdil bugünkü yayınında Betül’ün burslu olarak THY Üniversitesi’ne kabul edildiği müjdesini verdi. Bayraktar’a da teşekkür eden Özdil, “Değerli Selçuk Bayraktar başta olmak üzere, hayallere inanan, çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmesine imkan tanıyan herkese teşekkür ederim”dedi.


Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü, 2 Çinli fidye için kaçırıldı

Nijerya'nın Kogi eyaletindeki bir maden ocağında düzenlenen silahlı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 2 Çinli fidye için kaçırıldı.

Ulusal basındaki haberlere göre, kimliği belirsiz kişilerce Kogi eyaletinin başkenti Lokoja'daki bir maden ocağına saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi, 2 Çin vatandaşı fidye için kaçırıldı.

Kogi Polis Halkla İlişkiler Sorumlusu William Anya, bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiğini, olaya ilişkin soruşturmalar başlatıldığını belirtti. Nijerya, son zamanlarda ülkenin çeşitli bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve IŞİD'İn Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Ülkede insan kaçırma suçunun idamla cezalandırılmasına rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor. Silahlı kişiler, genelde ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye talep ediyor.


İsrail: Gazze'de beş rehinenin cansız bedenine ulaşıldı

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırılarda öldürülen beş İsrailli'nin cansız bedenine ulaştı.

İsrail Ordu Radyosu'na göre 56 yaşındaki anaokulu öğretmeni Maya Goren, İsrail'in güneyinde saldırıdan en çok etkilenen yerleşim yerlerinden biri olan Nir Oz'a yapılan saldırı sırasında öldürüldü. Ordu, diğer dört bedenin 7 Ekim'de düzenlenen saldırılarda öldürülen dört asker olduğunu belirtti. Rehinelerin cansız bedenlerine İsrail'in bu hafta yeni baskınlar düzenlediği Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde ulaşıldı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu dün ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada hükümetin rehinelerin serbest bırakılması için yoğun çaba sarfettiğini ve bu çabaların sonuç vereceğinden emin olduğunu söyledi. İsrailli bir yetkili dün yaptığı açıklamada, İsrail heyetinin Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda gelecek hafta yapılacak görüşmelere katılacağını belirtti.


Meclis'te kavga: Tokat attı

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan’ın “AKP hırsızlık yapıyor” sözleri üzerine AK Parti'li isimler Bozan’ın üzerine yürüdü.

Çıkan kavgada eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan’a tokat attı. CHP'li Fethi Gürer kavgayı ayırmaya çalıştı.


Sinkaflı ifadeye ceza

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, TBMM Genel Kurulu'nda muhalefet partilerinin grup önerisinin görüşülmesi sırasında AK Parti ve DEM Parti milletvekilleri arasında hiç tasvip etmedikleri bir olay yaşadıklarını söyledi.

Parlamentoda çifte standart olduğunu belirten Sakık, daha önce bir Meclis Başkanvekili ile AK Parti'li bir milletvekili tarafından DEM Parti Grubuna yönelik sinkaflı ifadeler kullanıldığını ancak bunların tutanaklara geçirilmediğini ileri sürdü. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, kürsüdeki konuşması sırasında, kendilerine söylendiği iddia edilen sinkaflı kelimeleri açıkça kullanan ve tekrar eden Sakık'ı uyardı, mikrofonunu kapattırdı.

Sakık'a, AK Parti'li milletvekillerinin de tepki göstermesi üzerine Bozdağ, birleşime ara verdi. Arada, AK Parti'li milletvekilleri kürsüye yürüyerek Sakık'a sert tepki gösterdi. DEM Parti ile bazı muhalefet partisi milletvekilleri araya girerek, Sakık'ı kürsüden uzaklaştırdı. Aranın ardından TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Sakık tarafından sarf edilen sözlerin İçtüzüğe göre süküneti ve çalışma düzenini bozma kapsamında olduğu gerekçesiyle uyarma cezası verdiğini bildirdi.


IŞİD’e yönelik "Gürz-1" operasyonlarında 72 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerince Ankara, Adana, Antalya, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kırıkkale, Kilis, Mersin, Şanlıurfa ve Trabzon olmak üzere 13 ilde IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen "Gürz-1" operasyonlarında 72 şüphelinin yakalandığı bilgisini verdi.

Operasyonlar sonucu, çok miktarda döviz ve Türk lirası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik etti. Bakan Yerlikaya, "Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Tek bir hedefimiz var; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:  Endişe vericidir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşmasına ilişkin, "Gazze’de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşmasına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Gazze'de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir. Lobiler ve hakim medya kanalları ile oluşturulan algılar karşısında, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücü en büyük dayanağımızdır. Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz.

DAHA FAZLA HABER OKU