Yılmaz Özdil, Selçuk Bayraktar’a seslendi: Lütfen Betül’e sahip çıkın

Özdil, Soma maden faciasında hayatını kaybeden babasına yazdığı mektupla “Soma’nın hayalleri var” kampanyasının başlamasına vesile olan küçük Betül’ün Türk Hava Kurumu tarafından yüz üstü bırakıldığını iddia etti

10 yıl önce Türkiye tarihinin en büyük maden faciasını yaşadı. 13 Mayıs 2014’te. Soma’da 301 maden işçisi, çalıştıkları kömür madeninde hayatını kaybetti. Büyük ihmaller sonucu madende van veren 301 madenci arkalarında yetim çocuklar, dul kadınlar bıraktı.Bu yetim çocuklardan birisi de o tarinte 9 yaşında olan Betül’dü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Betül Yüksel faciadan bir yıl sonra babası Ali Yüksel’in mezarına bir mektup bıraktı. Bir gazeteci tarafından bulunan mektupta, küçük Betül babasına yeni köpeği Tarçın’ı anlatıyor ve pilot olmak istediğinden söz ediyordu. Mektubun izini süren Hürriyet gazetesi “Soma’nın Hayali var” isimli bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı yetim madenci çocuklarının hayallerini gerçekleştirmekti. Kampanya sayesinde yetim çocuklara hediyeler yağdı.

Betül’ün pilot olmak hayali için ise devreye Türk Hava Kurumu (THK) girdi. Betül, THK tanıtımlarında yer aldı. Reklamlar çekildi. Kurum Betül’ün şartlarının uyması durumda büyüdüğünde THK Üniversitesi’nde burslu pilotluk eğitimi alacağına söz verdi. Kaymakamlıkta bu sözü garanti altına alan bir de sözleşme imzalandı.

Gazeteci Yılmaz Özdil,  Betül’ün THK Üniversitesi'ne başvurduğunu ancak red yanıtı aldığını anlattı. Youtube videosunda Betül’ün hayalini ve kampanya süresince yaşananları anlatan Özdil, “THK Üniversitesi yetkilileri ne dediler biliyor musunuz? “Betül’ün kaydını yapamayacağız.”Niye kardeşim? THK’nin yönetimi değişmiş. Eski yönetimin sözleri, yeni yönetimi bağlamazmış” dedi.

THK Üniversitesi’ne tepki gösteren Özdil, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a da çağrıda bulundu. Özdil,Bayraktar’a  “Eminim siz de 9 yaşındayken uçak hayalleri, pilotluk hayalleri kuruyordunuz. Bugün o hayallerin sizi getirdiği yerdesiniz, hepimiz adına. Lütfen Betül’e sahip çıkın. Hayalinin hayal olarak kalmaması için, lütfen gereğinin yapılmasını sağlayın” diye seslendi.  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU