Uluslararası Koalisyon Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri teçhizat taşıyor

İran yanlısı milisler Deyrizor'da savaşçı topluyor

Suriye'nin doğusunda bulunan Haseke vilayetine bağlı Rumeylan kırsalındaki ABD güçleri / Fotoğraf: AFP

Uluslararası Koalisyon güçleri, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kırsalında bulunan üslerine lojistik malzeme taşıyan kamyonların yanı sıra askeri teçhizat ve füze rampası olması muhtemel araçlarla yüklü onlarca kapalı kamyon ve zırhlı araç getirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) internet sitesinde yayınladığı bilgilere göre, Uluslararası Koalisyon güçleri, Suriye toprakları içindeki üslerini karadan ve havadan takviye etmeye devam ediyor.

SOHR, pazar günü Uluslararası Koalisyon güçlerinin Haseke kırsalındaki askeri üslerine yeni askeri takviyeler yaptığını, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile Suriye arasındaki el-Velid Sınır Kapısı’ndan yakıt tankları, kapalı kutular ve lojistik ekipman taşıyan 25 kamyon getirdiğini ve kamyonların Haseke kırsalındaki askeri üslere doğru yola çıktığını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye'de biri Humus kırsalının doğusundaki et-Tanf bölgesinde, ikisi Deyrizor kırsalında ve altısı Haseke vilayetinde olmak üzere dokuz ABD üssü bulunuyor.

Bu arada SOHR kaynakları, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kentinde rejim güçleri ve İranlı milisler tarafından kontrol edilen bölgelerdeki el-Cura mahallesinde bulunan el-Bakır Tugayı'nın ed-Dahiye'deki binasında sıkı güvenlik önlemleri altında bir güvenlik toplantısı düzenlendiğini bildirdi.

Kaynaklara göre toplantıya İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), Hizbullah, rejim güçlerinin güvenlik ve askeri yetkililerinin yanı sıra Esved el-Akidat milislerinin komutanı Haşim es-Setam, el-Bakır Tugayı komutanları Fadi el-Afis ve Nevaf el-Beşir ile Ulusal Savunma Güçleri Komutanı Firas el-Ceham katıldı.

Toplantıda Deyrizor şehrinden 18-45 yaş arası yerel askerlerin, üç ayda bir yerine aylık maaş gibi maddi ve güvenlik teşvikleri karşılığında İran destekli milislerin saflarına katılması görüşüldü. Ayrıca tüm askerlere tutuklanmalarını ya da sorumlu tutulmalarını engellemek için güvenlik kartları verilecek.

SOHR'a konuşan Deyrizor'daki kaynaklara göre bu önlemler Irak, Lübnan ve İran uyruklu üyelerin Deyrizor'dan Şam'a doğru çekilmesinden sonra milislerin saflarındaki eksikliği telafi etmek için alındı.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre, 17 Temmuz'da Deyrizor'daki İranlı milislerin liderleri Şam'a doğru yola çıktı.

Kaynaklara göre milis liderleri, Deyrizor'daki durumlarını incelemek ve Fırat'ın doğusundaki ABD üsleriyle başa çıkmak için savaşa hazır olmak amacıyla güvenlik toplantıları düzenleyecek.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU