BAE: Dubai Veliaht Prensi Savunma Bakanı oldu

Kabine değişikliği iki başbakan yardımcısının atanmasını da içeriyor

Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid / Fotoğraf: WAM

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kabine değişikliğine giderek Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid'i Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'i de Başbakan Yardımcısı olarak atadı. Böylece Şeyh Hamdan, 1971 yılında bu göreve atanan babasından sonra BAE tarihindeki ikinci savunma bakanı oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kabine değişikliğini, BAE Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum açıkladı. Değişikliğin BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed ile istişare edildikten ve onun onay ve tasvibinden sonra gerçekleştiğini belirten el-Mektum, bunun BAE hükümetinin yapısında süregelen gelişmenin bir devamı olduğunu kaydetti.

Kabine değişikliği, Şeyh Abdullah bin Zayed ve Başkan Yardımcısı Şeyha Meryem binti Muhammed bin Zayed'in başkanlık ettiği Eğitim, İnsan Kaynakları ve Toplumsal Kalkınma Konseyi'nin yeniden oluşturulmasını kapsıyor. Ayrıca, Eğitim Bakanlığı ile Toplumsal Kalkınma Bakanlığı'nın da Konsey çatısı altına alınmasını ve Şeyha Meryem binti Muhammed bin Zayed'in Ulusal Eğitim Kalitesi Merkezi'nin başına getirilmesini içeriyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU