Ünlü sinemacı, Trump'ın vurulmasını 1992 yapımı filmine benzetenlere ateş püskürdü

"Utanın"

Meşhur film eleştirmeni Roger Ebert, 1992 yapımı filmden övgüyle bahsederek "Bob Roberts'ı seviyorum; cüretkarlığını, siyasi sürecimizin nasıl aşağılandığına dair bariz şeyleri söyleme özgürlüğünü seviyorum" demişti (Paramount Pictures)

Tim Robbins, 1992 yapımı politik draması Bob Roberts'la ABD'nin eski başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi arasında bağlantı kurmaya çalışan komplo teorisyenlerini şiddetle kınadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robbins'in yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı film, Pensilvanya'da ABD Senatosu'na girmek yarışan popülist muhafazakar bir politikacının yükselişini anlatıyordu.

Kurgusal bir karakter olan Roberts filmde, halk desteğini artırmak ve seçimi kazanmak için bir suikastçı tarafından vurulmayı göze alıyordu. 

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Trump'ın da tıpkı Bob Roberts'ta olduğu gibi anket sonuçlarını yükseltmek için cumartesi günkü "sahte" suikast girişimini düzenlediğini öne sürdü.

"Dengesiz bir zihniyet"

Uzun süredir ilerici bir aktivist olan ve Trump'ı desteklemeyen Robbins, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Bob Roberts filmimle Trump'a yönelik suikast girişimi arasında paralellik kuran herkes, açık olalım. Dün yaşananlar bir başkan adayının hayatına yönelik gerçek bir girişimdi. Suikast girişiminin gerçek olduğunu inkar edenler gerçekten dengesiz bir zihniyete sahip.

 


"Bu kolektif nefret ruhlarımızı öldürüyor"

Yaşananları hatırlatan 65 yaşındaki sinemacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dün bir insan vuruldu. Bir başkası öldürüldü. Politik olarak hemfikir olduğunuz kişiler olmayabilirler ama utanın millet. Bu insanlara karşı duyduğunuz kör nefreti bir kenara bırakın. Onlar Amerikalı dostlarımız. Bu kolektif nefret ruhlarımızı öldürüyor ve insanlığımızdan geriye kalan ne varsa tüketiyor.

Eleştirmenlerin övgüyle karşıladığı Bob Roberts, Tim Robbins'in ilk yönetmenlik denemesi olma özelliğini de taşıyor. 


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU