Irak: Türk ordusuna yeşil ışık yakılmadı

Erdoğan Esad'la görüşmeyi ayarlaması için Fidan'ı görevlendirdi

Fotoğraf: AA

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin yaptığı açıklamada, ülkesinin Türkiye'ye Kürdistan Bölgesi'nde operasyon yapması için yeşil ışık yakmadığını vurguladı. Fuad Hüseyin, hükümetin Türklerle daha fazla güvenlik görüşmesi yapması gerektiğine dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hüseyin açıklamasında: "Türk tarafıyla yaptığımız görüşmelerde güvenlik dosyası üzerinde henüz bir anlaşmaya varamadık. (Türkiye'nin) Irak topraklarındaki güçlerinin varlığını (PKK’nın) varlığına bağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili bir başka gelişme, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilişkileri normalleştirmek ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki Özerk Yönetim'den Türkiye'ye yönelik terör tehdidi olarak gördüğü durumla yüzleşmek üzere, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşmek için acele ettiği ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı görüşmenin Türkiye'de ya da başka bir ülkede yapılması için gerekli düzenlemeleri yapmakla görevlendirdiği ortaya çıktı. "İki hafta önce Esad'ı ülkemde ya da üçüncü bir ülkede toplantı yapmaya davet ettim ve Dışişleri Bakanımız bu konuda çalışmak üzere görevlendirildi" dedi. Erdoğan, "Yeni bir süreç başlatmak ve Suriye ile ilişkilerdeki olumsuzlukların üstesinden gelmek istiyoruz" dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU