İran: Pezeşkiyan'a 'devrimci hükümet' kurması için baskı

Milletvekili Gazanfari, "Pezeşkiyan tartışmalı kişileri, özellikle de Cumhurbaşkanı Ruhani'nin hükümetinde yer almış olanları kullanmamalıdır" dedi

Pezeşkiyan, Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Akbar Ahmadiyan ile görüştü / Fotoğraf: IRNA

İran'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yolunu devam ettiren "devrimci" bir hükümet kurması için Lider Ali Hamaney'in tavsiyelerine uymasını isteyen İranlı milletvekillerinin baskısı ile karşı karşıya.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ulusal Güvenlik Komitesi üyesi Ebulfazl Zührevend, "Parlamento, eski Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif gibi bakanlara ve Pezeşkiyan'ın etrafındaki batıcılara güven oyu vermeyecektir" dedi.

Milletvekili Kamran Gazanfari, "Liderin tavsiyelerine uygun olarak, Sayın Pezeşkiyan tartışmalı kişileri, özellikle de Cumhurbaşkanı Ruhani'nin hükümetinde yer almış olanları kullanmamalıdır" dedi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Pezeşkiyan'ın kampanya ekbi, dün reformist internet sitelerinde yer alan, kabineyi seçmek üzere eski Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetinin bakanlarından oluşan bir "atama konseyi kurulduğu yönündeki haberleri yalanladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU