Şanlıurfa'da iktidara yakın STK'lardan iktidara ve DEDAŞ'a tepki

Şanlıurfa'da iktidara yakın oldukları bilinen sivil toplum örgütleri ortak bir basın açıklamasıyla DEDAŞ'a tepki gösterdi

Fotoğraf: Gazete İpekyol

Kentte elektrik kesintilerinin tahammül edilemez noktaya geldiğini belirten STK'lar DEDAŞ’ın altyapı çalışmalarına gereken hassasiyeti göstermediğini ve bu yüzden yaşanan elektrik kesintilerinin ana sorumlusu olduğunu belirtti.

Gazete İpekyol'da yer alan habere göre, tüm kuruluşlar adına açıklama yapan Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa İl Başkanı Vehbi Uzundağ Türkiye'nin en büyük elektrik üretim santralinin yanı başında, Türkiye'nin en sıcak ilinde yaşanan elektrik kesintilerinin büyük bir zulüm olduğunu vurguladı.

Uzundağ'ın açıklamasının tam metni şöyle:

Elektrik kesintilerinin baş müsebbibi olan DEDAŞ, kayıp kaçak yalanı ile bir gerekçe oluşturma gayretindedir. Oysa hepimiz biliyoruz ki DEDAŞ kayıp kaçak bedelini, faturasını düzenli ödeyen sadık vatandaşa kesmektedir. Öyle anlaşılıyor ki hem kayıp kaçak ile ilgili bir kaybı yok hem de olmayan bir kayıp kaçağın arkasına sığınarak bizlere eziyet etmektedir. DEDAŞ bu yaklaşımı ile yöre halkını karalarken, kendi istismarını ve beceriksizliğini örtmenin kaygısı ile hareket ettiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin en büyük elektrik üretim santralinin yanı başında Türkiye’nin en sıcak iline bunu yaşatmak nasıl bir zulümdür.  Bu şirket bize karşı sorumluluğunu bugüne kadar yerine getirmedi bundan sonrada yerine getireceğine dair en ufak bir belirti de göstermemektedir. Diğer taraftan; Bu durumu esasında devlet de biliyor, iktidar da biliyor, millet de biliyor. Buna rağmen yetki verdiğimiz iktidar sahipleri de ne bizi dinliyor ne de bir çözüm iradesini gösteriyor. Her nedense elektrik kesintileri konusu açılınca bir anda sağır ve dilsiz olabiliyorlar. Buna tahammülümüzün kalmadığını bilinmesini istiyoruz. İktidar böyle davranınca doğal olarak DEDAŞ yetkilileri de vatandaşı muhatap olarak kabul etmediğini her gün meydana gelen ve artık rutin halini almış elektrik kesintilerinden de görmekteyiz. Geldiğimiz nokta itibariyle her ne kadar iktidar bu sorunu çözmeye yönelik duyarsız kalsa da bu milletin birinci muhatabı DEDAŞ olmakla birlikte aynı zaman da siyasi iktidar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu güne kadar halkı avutmaktan öte bu sorunu çözecek irade maalesef iktidar partisinde göremedik. Dileriz bundan sonra gereken adımlar atılır ve bir an önce Şanlıurfa’yı, Şanlıurfalıları bu çileden kurtarır.

Gazete İpekyol, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU