Michael Schumacher'in ailesine şantaj iddiası

Alman Bild gazetesi, Alman polisinin Wuppertal kentinde iki kişiyi gözaltına aldığını bildirdi

Schumacher, Aralık 2013'ten beri kamuoyu karşısına çıkmadı ve eşi Corinna onun mahremiyetini korumakta ısrarcı (AFP)

Alman Bild gazetesinin haberine göre Alman polisi, Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in ailesine şantaj yaptıkları iddiasıyla iki kişiyi gözaltına aldı.

Haberde, Almanya'nın Wuppertal kentinden olan iki kişinin, 7 kez F1 dünya şampiyonu olan Schumacher'in ailesinden milyonlarca euro istediği belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wuppertal'daki savcıların bir ünlüye yönelik şantajla ilgili soruşturma başlattığını ve soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar olduğunu belirten bir sözcü, sözkonusu ünlünün adını vermedi.

İddia edilen şantaj planının tam olarak ne olduğu bilinmiyor. The Independent yorum için Schumacher'in temsilcisine başvurdu ancak henüz yanıt alamadı.

55 yaşındaki Schumacher, Aralık 2013'te Fransa'nın Meribel kentinde geçirdiği kayak kazasında başından ağır yaralanmıştı ve o tarihten bu yana kamuoyunun karşısına çıkmadı. Alman sporcunun sağlık durumu son 10 yıldır gizli tutuluyor ve eşi Corinna, Schumacher'in iyileşme sürecinde mahremiyetinin korunmasında ısrarcı davranıyor.

Schumacher'in eşi Corinna'dan iki çocuğu var: 2021'le 2022 arasında F1 pilotu olan oğlu Mick ve kızı Gina-Maria.

Geçen ay Schumacher'in ailesi, bir yapay zeka programı tarafından üretilen cevaplara dayanarak F1 efsanesiyle yapılan "özel bir röportajı" yayımlayan bir Alman dergisinden 200 bin euro tazminat kazanmıştı.

Alman yayın organı Die Aktuelle, derginin 15 Nisan 2023 tarihli baskısının ön kapağına Schumacher'in yüzünü "özel röportaj" etiketiyle yerleştirdikten sonra internette devasa ve sert bir tepkiye yol açmıştı.

Dergi, bunun Schumacher'in kazasından bu yana verdiği "ilk röportaj" olduğunu belirtmiş ve eklemişti:

Arkadaşlarından gelen yetersiz ve belirsiz yarım cümleler yok. Cevaplar ondan geldi! 54 yaşındaki Michael Schumacher'den!

Ancak makalenin sonunda, yayın organı cevapları oluşturmak için aslında Character.ai olduğu bildirilen bir yapay zeka sohbet robotu kullandığını açıklamıştı.

Schumacher'in ailesi makalenin yayımlanmasının ardından Die Aktuelle'ye dava açma niyetlerini açıklamıştı. Mayısta bir aile sözcüsü Münih İş Mahkemesi'nin kararını ve derginin yayıncısı Funke medya grubunun 200 bin euro tazminat ödediğini doğrulamış ancak başka bir yorumda bulunmamıştı. Derginin editörü geçen yıl görevden alınmış ve Funke, Schumacher ailesinden özür dilemişti.

2017'de Reutlingen'deki bir mahkeme, Schumacher'in çocuklarını tehdit ederek 900 bin euro isteyen bir e-posta gönderen kişiye ertelenmiş bir ceza vermişti.

Ferrari'nin eski patronu Jean Todt, Aralık 2023'te Schumacher'in sağlığıyla ilgili bir güncelleme paylaşmış ve aynı ay Being Michael Schumacher adlı 5 bölümlük bir belgesel dizisi sadece Almanya'da yayımlanmıştı.

Todt, L'Equipe'e "Michael burada, bu yüzden onu özlemiyorum" diye konuşmuştu.

Ama o artık eski Michael değil. O farklı ve onu koruyan eşi ve çocukları tarafından harika bir şekilde yönlendiriliyor.

Artık hayatı farklı ve ben de onunla aynı anları paylaşma ayrıcalığına sahibim. Söylenecek tek şey bu.

Schumacher, 7 kezle en çok Formula 1 dünya şampiyonluğu kazanan pilot unvanını Lewis Hamilton'la birlikte elinde bulunduruyor.

Reuters'tan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU