UNICEF: Sudan'ın El Cezire eyaletinin Vad en Nura köyüne düzenlenen saldırıda 35 çocuk öldürüldü

Sudan ordusunun Hızlı Destek Güçlerini gerçekleştirmekle suçladığı saldırıyı, Sudanlı çocukların acımasız şiddete ödediği bedelin açık bir hatırlatıcısı olarak nitelendirdi

Sudan'ın El Cezire eyaletindeki Vad en Nura köyüne düzenlenen saldırıda ölenlerin cenazeleri / Fotoğraf: X

UNICEF İcra Direktörü yaptığı açıklamada, Sudan'ın Cezire eyaletindeki Vad en-Nura köyüne düzenlenen saldırıda 35 çocuğun öldüğünü ve en az 20 çocuğun da yaralandığını belirterek, bu sayıların henüz kesinleşmediğini söyledi.

Catherine Russell, bu kadar çok çocuğun öldürüldüğü ve yaralandığı haberleri karşısında dehşete düştüğünü belirtti.

Sudan ordusunun Hızlı Destek Güçlerini gerçekleştirmekle suçladığı saldırıyı, Sudanlı çocukların acımasız şiddete ödediği bedelin açık bir hatırlatıcısı olarak nitelendirdi.

Russell, "Geçtiğimiz yıl boyunca binlerce çocuk öldürüldü ve binlercesi de yaralandı. Çocuklar çocuk işçiliğine zorlandı, kaçırıldı, tecavüze uğradı ve diğer cinsel şiddet türlerine maruz kaldı" ifadelerini kullandı.

Catherine Russell, Sudan'daki düşmanlıkların derhal durdurulması, çocukların güvenliğinin sağlanması ve insani yardım gelişinin kolaylaştırılması çağrısında bulundu.

Russell’ın bu açıklaması, Sudan Dışişleri Bakanlığı'nın aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 180'den fazla silahsız köylünün öldürüldüğünü duyurduğu saldırı üzerine yapıldı.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Orta Sudan'ın El Cezire Eyaletindeki Vad en Nura köyü, Hızlı Destek Kuvvetlerinin çarşamba ve perşembe günleri köye üç koldan düzenlediği saldırının ardından büyük bir yerinden edilme hareketine tanık oldu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU