Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç: Türkiye Belediyeler Birliği artık belediye birliği olmaktan çıktı

Genç, "Şu anda oluşan oluşan encümen yapısında bu platform, Türkiye Belediyeler Birliği olmaktan ziyade tamamen CHP ile DEM Parti'nin işbirliği halinde, iki partinin birliği haline dönüşmüştür" dedi

Fotoğraf: AA

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Belediyeler Birliği yönetiminin belirlendiği genel kurulun ardından Meyra Palace Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Genel kurula katılan delegelere tekeşkür eden Genç, delegasyondaki sayısal aritmetikten ziyade, bir itirazı, kararlılığı ortaya koymak ve teamülen uygulanagelen bir sistemin değiştirilmesine itiraz etmek için TBB başkanlığına aday olduğunu bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu itirazı, genel kurulun bilgi ve takdirine sunduğunu ifade eden Genç, şunları söyledi:

Tekraren ifade etmek isterim, 20 yıldır Türkiye Belediyeler Birliğinin encümen yapısı Türkiye'deki bütün belediyelerin siyasi partilere göre dağılımıyla mütenasip olarak oluşur. Ancak bugün icra edilen Türkiye Belediyeler Birliğindeki delegasyon yapısı, maalesef CHP'nin inisiyatifiyle birlikte, şu anda birliği oluşturan delegasyondaki sayısal üstünlüğe göre tesis edilmiştir.

Ekrem Bey'in konuşmasını izledim. Orada demokrasi güzellemesi yaparak bu konuda katılımcı bir encümen oluşturma anlayışı konusundaki gayretlerini ve partisinin de gayreti olduğunu ifade ediyor. Ancak maalesef doğruyu söylemiyor. Biz bu konuda CHP'ye, 20 yıldır uygulanan encümen yapısının aynı şekilde, yani AK Parti dönemlerinde uygulanan encümen yapısının aynı şekilde uygulanması konusunu iletmemize rağmen, şu anda elde ettikleri gücü kendi lehlerine kullanmanın peşinde olmuşlardır. Buna itiraz ettik. Başka bir sebebimiz, saikimiz yoktur.

"Bu birlik artık belediye birliği olmaktan çıktı"

Bu itirazı aday olarak da genel kurulun bilgisine sunmak istediklerini dile getiren Ahmet Metin Genç, "Daha da önemle vurgulamak isterim ki, şu anda oluşan oluşan encümen yapısında bu platform, Türkiye Belediyeler Birliği olmaktan ziyade tamamen CHP ile DEM Parti'nin işbirliği halinde, iki partinin birliği haline dönüşmüştür" dedi. Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelin beraber encümen yapalım. Biz DEM ile alenen ortaklık yaptık, siz de gelin demokrasinin gereği buraya katılın'... Bizim buna katılmamız söz konusu olabilir mi? Asla olamaz. Çünkü biz bu yapıda olduğumuz zaman, sırtını terör örgütüne yasladığını iddia eden, alenen bunu söyleyen bir siyasi oluşumun içerisinde, aynı encümende olduğumuz zaman, terörle 40 yıldır mücadele eden şehitlerimizin ruhu sızlar. Asla olmayız, olmadık da. Ama üzülerek gördüm ki Türkiye Belediyeler Birliği artık Türkiye Belediyeler Birliği platformundan çıkmış ve iki partinin, CHP ve DEM'in birlikte, PKK'nın uzantısı olan partinin birliği haline dönmüştür.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU