Polisten kaçarken 36 saat boyunca kanalizasyonda mahsur kaldı

Queensland polisi adamın iki kazaya karışan arabada yolcu olduğunu söyledi

(Unsplash/Temsili)

Avustralya'da yetkililer, telefonunu almaya çalıştığı kanalizasyonda 36 saat mahsur kaldığını iddia eden 38 yaşındaki Brisbaneli bir adamın aslında polisten kaçtığını söyledi.

Adam Brisbane'in drenaj sisteminde bir buçuk gün geçirdikten sonra Queensland polisi, adını paylaşmadıkları kişinin yaşanan iki kazanın ardından kendilerinden kaçtığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer pazartesi günü yaptıkları açıklamada, telefonunu almaya çalışırken drenaj sistemine sıkışan bir adama yardım ettiklerini belirtmişti. Ancak salı günü polis, söz konusu adamın pazar sabahı 4.20 sularında iki kazaya karışan bir araçta yolcu olduğunu belirten bir güncelleme yayımladı.

Bir polis devriyesi Kangaroo Point'te bir Ford Falcon'u takip etmeye çalışırken araç geri geri gelerek polis aracına çarptı ve Ford'da ciddi, polis aracındaysa orta derecede hasar oluştu. Polis memurları yara almadı. Polise göre olayın ardından Ford kaçtı ve kısa süre sonra Shafston Bulvarı'nda başka bir kazaya karıştı.

Daha önceki haberlerde, acil durum görevlilerinin pazartesi sabahı 11.00 sularında Brisbane Nehri yakınlarındaki Kangaroo Point'te cıvatalı bir tahliye kapağının altından adamı kurtardığı belirtilmişti.

Yakınlardaki sakinlerin onu duyması ve nihayetinde yardım çağırması üzerine dikkat çeken olay, Avustralya'nın Brisbane kentindeki Lambert Caddesi yakınındaki Castlebar Caddesi'nde meydana geldi.

İtfaiyeciler, daha sonra hastaneye kaldırılan ve durumu stabil olan adamı başarılı bir şekilde kurtardı. Adamın sıyrıklar ve soğuğa maruz kalma nedeniyle tedavi gördüğü bildirildi.

Adam halihazırda soruşturmada polise yardımcı oluyor.

Queensland ambulans servisinin bir sözcüsü daha önce şunları söylemişti: 

36 saat boyunca orada olduğunu ve telefonunu almaya gittiğini bildirdi.

Queensland itfaiye ve acil servisinin bir sözcüsü, itfaiyecilerin kanalizasyondaki cıvatalı kapağı çıkarıp adamı kurtardıklarını aktardı.

Salı günü, adamın pazar günü kurtarma teklifini reddettiği ancak aynı kişinin pazartesi günü geri döndüğü ve yardım için 000'a acil çağrı yaptığı anlaşıldı.

Komiser Vekili Steve Gollschewski şunları söyledi: 

İnsanların bazen neler yapabileceği ve neler yaşanabileceği hayret verici, bu yüzden evet, her zaman sürprizler vardır.

Ama ben gerçekte neler olduğunu anlamaya çalışmayı seviyorum. O yüzden gerçeklere gelelim. Henüz ne olduklarını bilmiyorum. Bırakın soruşturma kendi seyrinde ilerlesin ve biz de oradan nereye gideceğine karar verelim.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU