BM Suriye Özel Temsilcisi: Suriye’de bölünmenin yaratacağı etkiler konusunda Suriyeliler arasında derin endişe var

Pedersen: Suriyeliler, terör grupları, çok sayıda silahlı milis ve altı yabancı ordunun aktif olduğu kontrol bölgelerine bölünmüş durumda

Suriyeliler 15 Mart’ta İdlib’de Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimine karşı yürüdü / Fotoğraf: DPA

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, dün BM Güvenlik Konseyi (BMGK) üyelerine, 13 yıldır yıkıcı bir savaşın yaşandığı ülkede ‘bölünme gerçekliğinin’ devam etmesi nedeniyle Suriyeliler arasında ‘derin bir endişe’ olduğunu bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York’ta BMGK üyelerine Suriye’deki durum hakkında brifing veren Pedersen, genellikle ülkedeki tüm gelişmelerin ‘yanlış yönde ilerlediğini’ de ifade etti.

BM yetkililerinin ‘sayısız zorluğa karşı çözüm olarak askeri bir yol olmadığı’ yönündeki inancını yineleyen Pedersen, ‘kapsamlı siyasi çözümün’ altını çizdi.

Pedersen, “Suriyeliler, BMGK’nın listesinde yer alan terör grupları ve çok sayıda silahlı milislerin yanı sıra altı yabancı ordunun da aktif olduğu kontrol bölgelerine bölünmüş durumda” dedi.

Ülkenin neredeyse bütün bir nesil boyunca farklı otoriteler altında bölünmesinin yaratacağı etkiler konusunda Suriyeliler arasında derin endişe olduğunu dile getiren Pedersen, Suriye’nin siyasi geleceğine Suriyelilerin karar vereceğini de sözlerine ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU