Avustralya Grand Prix'sinde şoke edici kaza

Alpine Akademisi'nin genç mensubu Nikola Tsolov, İrlandalı sürücü Alex Dunne'la çarpışarak yorumcularla taraftarları dehşete düşürdü

Avustralya Grand Prix'sinde Formula 3 pilotu Nikola Tsolov (sağda),  Alex Dunne'a (solda) çarptı (Sky Sports F1 )

Formula 3 pilotu Nikola Tsolov, cuma günü Avustralya Grand Prix'sinde yaşanan şoke edici anın ardından Alex Dunne'a kasten çarptığını reddetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alpine Akademisi'nin genç mensubu Tsolov aracını, F3 antrenmanı sırasında hafifçe sağa sola giden İrlandalı acemi sürücü Dunne'ın hemen arkasından sürüyordu.

Ancak Bulgar sürücü Tsolov, 10. virajda keskin bir hareketle sağa kırdı ve Dunne'ın aracının yan tarafına çarpıp onu duvara iterek kırmızı bayrağın çekilmesine neden oldu.

Bu olay sosyal medyada yorumcularla taraftarları dehşete düşürürken, F3 yayınlarının baş yorumcusu iğneleyici bir şekilde "Aklından ne geçiyordu bilmiyorum" dedi.

Tsolov daha sonra hakemler tarafından üç sıra grid cezası aldı ama çarpmanın kasıtlı olduğunu reddederek bunun yerine sadece bir "yanlış anlaşılma" olduğunda ısrar etti.

Daha sonra Feeder Series'e yaptığı açıklamada Tsolov "Biraz kafam karışmıştı" dedi.

Push lap'e geldim (pit'e girmeden önce atılan son tur -çn.) ve sanırım MP [Dunne'ın aracı] sağa sola gidiyordu, bu yüzden onu geçmek için nereye gideceğimi bilemedim çünkü o soğuma turunda falandı.

Sol tarafa doğru gittim ve sonra arka lastiğimin altında bir darbe hissettim. Sanırım biraz yanlış anlaşılma oldu ama herhangi bir taraf kasıtlı bir şey yapmadı. Sadece biraz talihsiz bir durum olduğunu düşünüyorum.

Orada olduğunu biliyordum ama sonra aniden bir darbe hissettim. Anormal bir şey yapmadım. Sadece yarış çizgisindeydim. Ona bir kastım yok. Antrenman seansında kazanacak bir şey yok, bu yüzden böyle bir şey yapmam.

 

Antrenmanı erken sona erdiren olay

Hakemlerin, pilotun hareketlerinin kasıtlı olmasa da tamamen önlenebilir bir çarpışmaya yol açtığına karar vermesiyle Nikola Tsolov üç sıra grid cezası aldı.

 

Twitter/X'teki bazı kullanıcılar Tsolov'un yarıştan men cezası alması gerektiğinde ısrar etti.

Öte yandan 17 yaşındaki pilotun gerekçesini kabul etmiş görünen hakemler, manevranın sadece yanlış bir değerlendirme sonucu yapıldığı ve kasıtlı olmadığında ısrarcı davrandı.

Tsolov'un gridde düşürülmesinin yanı sıra süper lisansına da iki ceza puanı eklendi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU