Kedi Adası'ndaki sokak hayvanları yeni sahiplerini bekliyor

Özel oyun bölümleri de var

Kısırlaştırıldıktan sonra ilk bulundukları yere geri gönderilemeyen kediler, adanın yeni sakinleri oluyor (Unsplash)

Çin'deki Kedi Adası'nda yaşayan yaklaşık 400 sokak hayvanı yeni sahiplerini bekliyor.

Çin'in ticaret merkezi Şanghay'daki Disneyland'in birkaç kilometre ötesinde yer alan bölgede sokak hayvanlarına özel oyun bölümleri ve beslenme alanları var. 

2022'de açılan Kedi Adası, Şangay Sokak Kedileri Denetim Merkezi adlı sivil toplum kuruluşu tarafından işletiliyor. 526 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalara Şangay Belediyesi de destek veriyor. 

Washington Post'un aktardığına göre, 25 milyon nüfusa sahip Şanghay'da 400 bin ila 1,5 milyon arası sokak kedisi var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde, Çin'de gençlerin son dönemde sokak hayvanlarını sahiplenmeye ilgi gösterdiğine dikkat çekildi. 

More Meow Garden adlı kedi kafesinin sahibi Erica Guo, "Kedi sahiplenmek son yıllarda özellikle genç nesil arasında oldukça popüler hale geldi" dedi. 

Diğer yandan bunun evcil hayvan dükkanlarının gelirlerini artırdığına işaret edildi. Çin genelinde bu dükkanlarda toplamda yaklaşık 51 milyon köpekle 65 milyon kedinin olduğu aktarıldı. 2020'de evcil hayvan satışlarından elde edilen gelir yaklaşık 44 milyar dolardı. 

Guo, işlettiği kafede sadece sokaktan kurtarılan kedilerin yer aldığını belirterek "Kedi kafeler, kedilerin ve insanların birlikte oynayabileceği bir yer olmakla kalmayıp, hayvanları sahiplenmek isteyenlerin kedilerle iletişim kurmasını da sağlıyor" ifadelerini kullandı. 
 


Adanın yönetiminden sorumlu Zha Zhenliang, kedileri sahiplenmek isteyenlere eğitim verdiklerini, ayrıca bu kişilerin evlerinin uzaktan görüntülü aramalarla incelendiğini söyledi.

Sokak kedileri yakalanıp kısırlaştırıldıktan sonra ilk bulundukları yere geri gönderiliyor. Bu mümkün olmadığındaysa hayvanlar Kedi Adası'na transfer ediliyor.

Zha, son 18 ayda sadece 130 kediyi sahiplendirebildiklerini belirterek, bu sayının artmasını istediklerini söyledi.


Independent Türkçe, Washington Post, CGTN

DAHA FAZLA HABER OKU