Ürdün: İsrail savaşın sona ermesini istemiyor

Ürdün Dışişleri Bakanı Es-Safedi, “"Gazze'de yaşananları görmezden gelerek hayatımıza devam edemeyiz” dedi

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi / Fotoğraf: AFP

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi dün yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin esir değişim anlaşmasını tamamlamak ve Gazze Şeridi'nde devam eden savaşın sona erdirilmesini istemediğini söyledi.

Arap Dünyası Haber Ajansı'nın haberine göre Es-Safadi, Ürdün Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Münih Güvenlik Konferansı'ndaki bir oturumda yaptığı açıklamada, "Gazze'de yaşananları sanki önemsiz bir olaymış gibi ele alıp görmezden gelerek hayatımıza devam edemeyiz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Es-Safedi, "Gazze'de bir felaket yaşanıyor, masum insanlar hayatını kaybediyor. İsrail ordusu Gazze'de kadınları ve çocukları öldürüyor, hastaneleri ve okulları yıkıyor. Bu gerçeği itiraf etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Ürdün Dışişleri Bakanı, Filistinliler güvenlik içinde olmadıkça İsrail'in de güvenlik içinde olamayacağını belirterek, "Filistinliler kendi devletlerini kurup özgürlük ve onura kavuşmadıkça hiçbirimiz gerçek anlamda barış içinde yaşayamayız" dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail politikasının problemin kaynağı olduğunu vurgulayarak, İsrail'in Filistin halkının varlık hakkını tanımak istemediğine dikkat çekti. Es-Safedi, İsrail'in sadece bunu söylemekle kalmayıp, iki devletli çözümü engelleyecek her şeyi yaptığını ve mevcut durumun bunu açıkça gösterdiğini belirtti.

Es-Safedi, "İki milyon insanın yaşam şartlarını yok etmeye devam etmek, hastanelere saldırmak, 12 bin  çocuğu öldürmek ve Gazze'de 17 bin çocuğu yetim bırakmak hiçbir şekilde haklı çıkarılamaz. Bu, hiçbir ölçütle kabul edilemez" ifadelerini kullanarak, İsrail'in tüm uluslararası yasaları, ahlaki ve insani değerleri ihlal ettiğini belirtti.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın dün erken saatlerde yaptığı açıklamaya göre, 7 Ekim'den beri bölgeye yapılan bombardıman sonucunda ölenlerin sayısı 28 bin 985'e, yaralıların sayısı ise 68 bin 883'e yükseldi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU