Ödül törenindeki şaka, ünlü aktrisi memnun etmedi

Batı Yakası'nın Hikayesi'nin yıldızı kendisiyle alay edilen espriden etkilenmedi

(AP)

Ariana DeBose, Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde Bella Ramsey ve Anthony Ramos'un kendisi hakkında yaptığı espriyi eleştirdi.

Los Angeles'ta Altın Küre'nin düzenlenmesinden bir hafta sonra gerçekleşen, Hollywood camiasının en son ödül törenine Steven Spielberg'ün filmi Batı Yakası'nın Hikayesi'ndeki (West Side Story) rolüyle Oscar kazanan DeBose da katılmıştı.

Fakat oyuncu, En İyi Şarkı kategorisinde bir esprinin hedefi olması karşısında şaşkınlığa uğramıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Last of Us'ın 20 yaşındaki yıldızı Ramsey ödülü, Tepelerde'nin (In the Heights) oyuncusu Ramos'la birlikte takdim etmişti. Kazananı açıklamadan önceki hicivli konuşmada Ramsey, kategoride aday gösterilen parçaların "müzik endüstrisindeki en ünlü seslerden bazıları tarafından" seslendirildiğini söylemişti.

Ramos bunun ardından Billie Eilish, Lenny Kravitz ve Dua Lipa'nın isimlerini saymış ama Ramsey daha sonra DeBose, Jack Black ve Ryan Gosling'in de aralarında bulunduğu diğer adaylardan, "aynı zamanda şarkıcı olduğunu düşünen oyuncular" diye bahsetmişti.

Birçok Broadway müzikalinde rol alan ve daha önce Tony Ödülleri'ne aday gösterilen DeBose'un, özellikle o ana atıf yapmasa da Instagram'daki bir paylaşımla bu espriye tepki gösterdiği anlaşılırken oyuncu sadece şöyle dedi:

Hayır, komik bulmadım. Haha.

DeBose, Disney filmi Dilek'te (Wish) söylediği bir şarkıyla aday gösterilmişti. Ödül nihayetinde Gosling'in seslendirdiği ve Mark Ronson'la Andrew Wyatt'ın yazdığı, Barbie'den I'm Just Ken'e gitti.

Greta Gerwig ve Noah Baumbach'in aldığı En İyi Özgün Senaryo da dahil Barbie toplam 6 ödül kazandı fakat asıl kazanan, Christopher Nolan'a verilen En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerinin de aralarında bulunduğu 8 ödül kazanan Oppenheimer oldu.

Öte yandan başrol oyuncusu Cillian Murphy, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde The Holdovers'la bu ödülü alan Paul Giamatti'ye kaybetti. Önceki haftalarda düzenlenen ve törende oyunculuk kategorilerinin Drama ve Komedi/Müzikal şeklinde iki türe ayrıldığı Altın Küre'de her iki yıldız da kazanmıştı.

Fakat Giamatti'nin Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'ni kazanması, oyuncunun gelecek haftalarda adayları açıklanacak ve martta da töreni düzenlenecek Oscar Ödülleri'nde de ön sıralardaki konumunu sağlamlaştırdı.
 

Ariana DeBose
Ariana DeBose, Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde kendisi hakkında yapılan espriyle ilgili "Hayır, komik bulmadım" dedi (Instagram)


Diğer kazananlar arasında Zavallılar'la (Poor Things) Emma Stone, Oppenheimer'la Robert Downey Jr. ve Giamatti'nin The Holdovers'daki rol arkadaşı Da'Vine Joy Randolph yer aldı.

Öte yandan töreni sunan Chelsea Handler, eski sevgilisi Jo Koy'un geçen hafta Altın Küre'de yaptığı feci hicvini iğneledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU