Kovboy şapkalı adam 600 bin dolarlık şarap döktü

Polis, görünüşe göre personel şifresini kullanarak depo alanına giren şüpheliyi hâlâ arıyor

İzinsiz giriş, Washington eyaletindeki Sparkman Cellars'da 600 bin dolar değerinde hasara yol açtı (Sparkman Cellars / KOMO News)

ABD'nin Washington eyaletinde polis, kasımda aile şaraphanesine giren ve depolama tanklarından yaklaşık 19 bin litre şarabı boşaltarak 600 bin dolar değerinde hasara neden olan maskeli ve kovboy şapkalı kişiyi arıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel medya kuruluşlarında yayımlanan güvenlik kamerası görüntülerinde, panço da giyen şüpheli, Şükran Günü'nden önceki akşam saat 7.34'te Sparkman Cellars şaraphanesine yaklaşıyor.

King County Şerif Bürosu'na göre, haydut Seattle'ın kuzeydoğusundaki Woodinville'de bulunan tesisin içine, şifre paneline personel kodunu girerek sızmış.
 

Sparkman Cellars'ın sahipleri, 22 Kasım'da birisinin şaraphanelerine girerek tanklardaki yaklaşık 19 bin litre şarabı boşalttığını söyledi. Şüphelinin kilitli binaya nasıl girdiği ve bunun bayram günlerinden hemen önce yakındaki diğer işletmeleri nasıl etkilediği saat 6'da @KIRO7Seattle'da.

Güvenlik kamerası görüntüleri, şahsın o gece saat 10.34 sularında depo alanında yürüdüğünü ve dakikalar sonra depo tanklarından devasa bir şarap selinin aktığını gösteriyor.
 

şaraphane

Polis hâlâ bu tuhaf izinsiz giriş olayının şüphelisini arıyor (KOMO / Sparkman Cellars)


KOMO'nun bildirdiğine göre, şaraplar en az 9 dakika boyunca akmaya devam etmiş.

Şahıs daha sonra güvenlik kamerası görüntülerinde, bir şemsiyeyle binadan çıkıp ormanlık alana doğru ilerlerken görülmüş.

Şaraphane, Fox 13 Seattle'a yaptığı açıklamada, "Bu, küçük aile işletmemiz için zor bir darbe ve tam da bayramlar başlarken en büyük hasarı verecek şekilde zamanlandı" dedi.

Ekibimiz bu akıl almaz suç karşısında kararlı ve dikkatli kalmıştır. Tüm müşterilerimize mükemmel şaraplar sunmaya kararlıyız ve şarap imalathaneleri, restoranlar, perakendeciler ve şarap severlerden oluşan topluluğumuzun olağanüstü desteği için minnettarız.

Hırsızlık olayıyla ilgili bilgi sahibi olanların Woodinville Polis Teşkilatı'na ya da King County Şerif Bürosu'na haber vermeleri tavsiye edilmekte.

Puget Sound bölgesinin Crime Stoppers programı aracılığıyla bilgi verenler için bin dolarlık para ödülü bulunuyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU