S&P: Hindistan, 2030'a kadar dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olacak

Asya ülkesinin gelecek üç yılda en hızlı büyüyen ekonomi olacağı tahmin ediliyor

Nitelikçi işgücü ve kadınların iş hayatına katılımının artması, Hindistan ekonomisinin büyümesi için kilit önemde görülüyor (Reuters)

ABD merkezli kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin yeni raporunda Hindistan'ın 2030 kadar dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olacağı değerlendirmesi yapıldı.

Küresel Kredi Görünümü 2024 isimli raporda, Asya ülkesinin gelecek üç yıl boyunca en hızlı büyüyen ekonomi olacağı ve 2026-2027 mali yılında yüzde 7'lik büyüme oranı yakalayacağı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Raporda, martta sona erecek 2024 mali yılında Hindistan'ın büyüme oranının yüzde 6,4 olacağı tahmini yürütüldü. Bir sonraki yılın büyüme tahmini de yüzde 6,4 olarak belirlenen raporda, Hindistan'ın 2025-26 mali yılında yüzde 6,9 oranında büyüyeceği tahmini sunuldu..

Bu oran bir önceki mali yılda yüzde 7,2 olarak ölçülmüştü.

Raporda, şu anda dünyanın en büyük 5. ekonomisi olan Hindistan'ın 2030'a kadar Japonya ve Almanya'yı geride bırakarak üçüncü sıraya yerleşeceği tahmin edildi.

S&P'nin raporunda, Hindistan'ın küresel üretim merkezi olma fırsatını elinde tuttuğu vurgulanırken, "Asıl sınav Hindistan'ın bir sonraki küresel üretim merkezi olup olmayacağı konusu. Güçlü bir lojistik sistem geliştirmek, Hindistan ekonomisini hizmet ağırlıklı bir ekonomiden üretim ağırlıklı bir ekonomiye çevirmek için kilit önemde" dendi.

Raporda ülkedeki dijital pazar, start-up ekosistemi ve otomotiv sektörünün büyümedeki rolünün gelecek 10 yıl boyunca artacağı da vurgulandı.


Independent Türkçe, RT, India Today

DAHA FAZLA HABER OKU