Miyazaki, son filmindeki "tuhaf rol" için özür dilemiş

Studio Ghibli efsanesi, 10 yıl aradan sonra sinemaya dönmüştü

Filmin İngilizce dublajlı versiyonunda, balıkçıl rolünde Robert Pattinson yer alıyor (Studio Ghibli)

Seslendirme sanatçılığı alanında çok az iş, yeni bir Hayao Miyazaki filminde çalışmaktan fazla arzulanır. 

Studio Ghibli efsanesinin ne kadar sık emekliliğini açıkladığı göz önüne alındığında, filmlerinden birinde seslendirme rolü çok az oyuncunun geri çevireceği türden bir fırsattır. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Miyazaki'nin ayrıntılı fantastik dünyalar yaratma tutkusu, oyuncuların belirgin bir referans noktası olmayan sesler çıkarması gerekebileceği anlamına geliyor. 

Görünüşe göre 82 yaşındaki yönetmen, bazen oyuncuların karşısına çıkardığı benzersiz zorlukların farkında.

Entertainment Weekly'nin yayımladığı yeni söyleşide Japon aktör Masaki Suda, yönetmenin son filmi Çocuk ve Balıkçıl'da (The Boy and the Heron) Miyazaki'yle çalışmanın nasıl olduğunu anlattı.

Aktör, ölen annesinin yasını tutan genç bir çocuğa tavsiyeler veren ve onu gerçeküstü bir dünyaya doğru yola çıkaran, balıkçıl kılığındaki yaşlı bir adamı seslendirdiği rolün tuhaf doğası nedeniyle Miyazaki'nin kendisinden özür dilediğini açıkladı.

Suda, Miyazaki'nin kendisine "Sana böyle tuhaf bir rol verdiğim için özür dilerim" dediğini anlattı ve ekledi:

Oysa hiç sorun değildi.

30 yaşındaki Suda, Miyazaki'nin vizyonuna uygun bir ses oluşturmak için insan ve balıkçıl seslerini bir araya getirmeye çalıştığı alışılmışın dışındaki kayıt sürecinden bahsederken, yönetmenin bir noktada "İşte bu!" dediğini anlattı.

Filmin Amerikan sinemalarında gösterime girecek İngilizce dublajlı versiyonda Christian Bale, Dave Bautista, Gemma Chan, Willem Dafoe, Karen Fukuhara, Mark Hamill, Florence Pugh ve Robert Pattinson'dan oluşan kalabalık bir seslendirme kadrosu yer alıyor. 


Independent Türkçe, Entertainment Weekly, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU