The Walking Dead serisi, çizgi romanın en büyük kuralını yıkıyor

The Walking Dead, Kasım 2022'de son bölümünü yayımlasa da seri spinoff'larla sürüyor

İlk bölümü 31 Ekim 2010'da izleyiciyle buluşan The Walking Dead'in, yapım aşamasındakilerle beraber 6 spinoff'u bulunuyor (AMC)

Uzun soluklu The Walking Dead serisi, neredeyse 20 yıldır sıkıca korunan bir sırrı ifşa ederek çizgi romanlardaki büyük bir kuralı çiğnedi. 

Robert Kirkman'ın zombi kıyametini anlattığı çizgi roman serisine dayanan The Walking Dead uyarlaması, 11 sezon boyunca ekranlara geldi. 

Aralarında Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond ve Tales of the Walking Dead'in de bulunduğu çok sayıda spinoff da izleyiciyle buluştu.

The Walking Dead destanı, Rick Grimes önderliğindeki gruptan uzaklaşarak Daryl Dixon, Maggie Rhee ve Negan Smith'a odaklanan yeni spinoff'larla devam ediyor.

Kirkman, "Dizinin kalitesine zarar verir" demişti

Seri, virüsün kökenini ortaya koyarak çizgi romanların temel kuralını ihlal etti: Zombilerin nasıl ortaya çıktığını açıklamamak. 

Çizgi romanın 2003'te yayımlanmaya başlamasından World Beyond'un büyük bölümüne kadar, virüsün ortaya çıkışı gizemini korumuştu. Ta ki World Beyond'un finalinin jenerik sonrası sahnesi zombi virüsünün Fransa'da ortaya çıktığını doğrulayana kadar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaynak materyalin çoktan tükendiği düşünüldüğünde, daha fazla spinoff çekilebilmesi ve serinin devam edebilmesi için virüsün kökenlerine değinmek kaçınılmaz hale geldi. 

Merakla beklenen yeni spinoff The Walking Dead: The Ones Who Live'de zombi virüsünün ortaya çıkmasına neden olan Fransız bilim insanlarından oluşan ekip ve çalışmaları hakkında daha fazla ipucunun açıklanması bekleniyor. 

Kirkman, 2017'de katıldığı San Diego Comic-Con'da, salgını açıklamanın diziyi "sıkıcı" hale getireceğini savunmuştu. The Walking Dead'in yaratıcısı, hikayeyi bu kadar ilgi çekici kılan şeyin zombi virüsünün doğasındaki muamma olduğunu ve bu soruyu yanıtlamanın dizinin kalitesine zarar vereceğini öne sürmüştü.

Gizem daha da arttı

Virüsle ilgili en ufak bir bilginin ortaya çıkması bile 10 yıldan fazla sürdü. Spinoff'ların yazarları da hikayenin geri kalan parçaları için acele etmeyecek.

The Walking Dead: Daryl Dixon Fransa'da geçiyor ancak dizinin ilk sezonu hiçbir kesin cevap vermedi, tam tersi Fransız laboratuvarının gizemini daha da artırdı. 

İkinci sezonun serinin hayranlarına hangi ipuçlarını vereceğiyse şimdiden merak konusu.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU