Eleştirmenlerin nefret ettiği korku filminden rekor üstüne rekor

Açlık Oyunları'nın yıldızının başrolde yer aldığı film, 2014'te başlayan oyun serisine dayanıyor

Scott Cawthon'un popüler video oyunu serisinden uyarlanan filmde Josh Hutcherson'a, Netflix dizisi You'dan tanınan Elizabeth Lail eşlik ediyor (Universal/Blumhouse)

Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece (Five Nights At Freddy's) üst üste ikinci hafta sonunda da gişede zirveyi kimseye bırakmadı.

Açlık Oyunları'ndan (Hunger Games) Josh Hutcherson'ın başrolde yer aldığı korku filmi, 27 Ekim'de başlayan açılış haftasına kıyasla yüzde 76'lık büyük bir düşüş yaşamasına rağmen ikinci haftasında ABD'de 19,4 milyon dolar daha kazanmayı başardı.

200 milyon dolar sınırını geçti

Video oyunu uyarlaması Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece, pop yıldızı Taylor Swift'in turnesini anlatan belgesel Taylor Swift: The Eras Tour'u geride bıraktı. Belgesel, dördüncü hafta sonunda 13,5 milyon dolar toplayarak ABD gişe hasılatı listesinde ikinci sırada kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üçüncü sırada, Martin Scorsese'nin yönettiği ve Leonardo DiCaprio'yla Robert De Niro'nun başrolleri paylaştığı Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) yer aldı. Film, geçen hafta gişe hasılatına 7 milyon dolar daha eklemeyi başardı.

Variety'ye göre, Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece, Kuzey Amerika'da bugüne kadar 113 milyon dolar hasılat elde etti ve gösterimde olduğu 10 günün ardından (Dehşetin Yüzü 2) The Nun II (85 milyon dolar), M3GAN (95 milyon dolar) ve Çığlık 6'yı (Scream VI) (108 milyon dolar) geride bırakarak şimdiden yılın en çok hasılat elde eden korku payesini aldı.

Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece, dünya çapındaysa 200 milyon dolar sınırını geçmeyi başararak hasılatını 217,1 milyon dolara çıkardı.

Yayın platformunda da rekor kırdı

İlk oyunu 2014'te piyasaya sürülen aynı adlı seriye dayanan film, Peacock'ta da gösterime girdi ve yayın platformunda da rekor kırdı. 

Universal'dan yapılan basın açıklamasına göre film, resmi olarak Peacock'taki en büyük 5 günlük çıkışı gerçekleştirmeyi başardı.

Blumhouse'un kurucusu ve CEO'su Jason Blum, Fortune'a verdiği röportajda, Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece'nin yayın ve sinema dağıtım haklarının satışından elde edilen gelirin yapım masraflarını çoktan aştığını söyledi.

Bütçesi 20 milyon dolar

Filmin prodüksiyon bütçesinin yaklaşık 20 milyon dolar olduğu biliniyor.

Film ayrıca 2018 yapımı Cadılar Bayramı (Halloween) yeniden çevrimini de geride bırakarak Blumhouse için şimdiye kadarki en büyük açılışı gerçekleştirdi. 

Freddy Fazbear's Pizzeria adlı pizzacıda gece vardiyasında çalışan bir güvenlik görevlisinin yaşadıklarını konu alan korku filmi, açılış hafta sonunda dünya çapında 130 milyon dolar hasılat elde etmeyi başarmıştı.

Eleştirmenler Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece'yi "büyük bir başarısızlık" olarak değerlendirirken, izleyicilerse Rotten Tomatoes'da korku filmine yüzde 89 gibi yüksek bir puan verdi. 


Independent Türkçe, Daily Mail, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU