Dolandırıcılıktan yargılanan Trump, kendisini Hz. İsa'yla gösteren çizim paylaştı

250 milyon dolar ceza ödeyebilir

Dolandırıcılık davasının yanı sıra Donald Trump hakkında 4 ayrı ceza davası da açılmıştı (Truth Social)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendi kurduğu sosyal medya platformu Truth Social'da kendisini Hazreti İsa'yla yan yana gösteren bir çizimi paylaştı.

Pazartesi günü New York'ta hakkındaki dolandırıcılık davasıyla ilgili hakim karşısına çıkan Trump'ın paylaştığı çizimde eski ABD lideri ve Hz. İsa'nın mahkeme salonunda yan yana oturdukları görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk olarak Trump yanlısı siyasi yorumcu Dom Lucre tarafından paylaşılan görselin ekran görüntüsü, daha sonra eski ABD Başkanı'nın sayfasına kondu.

Trump, New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan davada servetini olduğundan yüksek göstererek daha iyi şartlarda kredi ve sigorta anlaşmaları yapmakla suçlanıyor.

Trump'a yöneltilen suçlamalar arasında New York'taki Trump Tower'ın boyutunun olduğundan üç kat büyük gösterildiği gibi iddialar da yer alıyor.

Eski ABD Başkanı davayı kaybetmesi durumunda 250 milyon dolara kadar para cezası ödemek zorunda kalabilir. Davanın savcısı ayrıca Trump ve oğullarının, New York'ta iş yapmasının yasaklanmasını istiyor.

Trump duruşma öncesi adliyede gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketlerinin mali kayıtlarının "kusursuz" olduğunu ve davanın 2024'teki seçimlere müdahale etmek amacıyla açıldığını öne sürdü.


Independent Türkçe, Evening Standard, NY Mag

DAHA FAZLA HABER OKU