İmamoğlu: Genel Başkanımızın destek vermesi, "adayımızdır" demesi sevindiricidir

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğuna çıkıyorum. Bu yolculuğuma Sayın Genel Başkanımızın destek vermesi, 'adayımızdır' demesi sevindiricidir, değerli bir kanaattir, değerli bir tariftir"

Fotoğraf: AA (Arşiv)

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSBAK A.Ş.'de elektrikliye dönüştürülen İETT otobüsünün tanıtımının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Belediye Başkanlığı için "Ekrem İmamoğlu adayımızdır" sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğuna çıkıyorum. Bu yolculuğuma Sayın Genel Başkanımızın destek vermesi, 'adayımızdır' demesi sevindiricidir, değerli bir kanaattir, değerli bir tariftir" dedi.

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul programlarından haberdar edilmediğiniz, Kılıçdaroğlu'nu arayıp nedenini sorduğunuz söyleniyor" yönündeki soru üzerine ise İmamoğlu, "Bu sorunun muhattabı değilim. Bu konuşmaların daha önce bir gazeteye verdiğim beyanın dışında ilave bir beyanım olmayacak" diye konuştu. Kılıçdaroğlu ile devamlı iletişim halinde olduklarını belirten İmamoğlu, "Her zaman telefonla görüşüyorum. Hangi konuda kafamda soru işareti varsa Genel Başkanımızla 29 Mayıs'tan bu yana her konuda ama yüz yüze ama telefonla bazen yazışarak diyaloğumu kesmedim" ifadelerini kullandı.

"İttifak kapısını kapattı düşüncesine katılmıyorum"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İstanbul'da ittifak olup olmayacağına dair de konuşan İmamoğlu, "İttifak kapısını kapattı düşüncesine katılmıyorum" dedi.

İmamoğlu, şöyle devam etti:

Sayın Akşener'in ben açıklamalarını ilgiyle takip özenle izliyorum takip ediyorum. Türkiye'nin ülkemizin geleceğine dair İstanbul'un geleceğine dair bu manada diyalogların kapalı olmayacağını düşünüyorum. Kapıları kapattı düşüncesine katılmıyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU