Trump, Biden'ın başkanlık için çok yaşlı olmadığını söyledi

Yakın zamanda yapılan bir ankete göre ABD Başkanı Biden'ın yaşı Amerikalıların en az yüzde 60'ı için endişe kaynağı

(AP)

Pazartesi günü Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ın yetkinliğini sorgularken 2024 seçim kampanyası için "çok yaşlı" olmadığını söyledi.

Mitch McConnell ve 90 yaşındaki Dianne Feinstein gibi yaşlanan politikacıların kamu görevlerinden emekli olmaya çağrıldığı bir zamanda eski ABD Başkanı bu açıklamayı yaptı.

Kasımda 81 yaşına girecek olan Biden, Trump'tan sadece üç yaş büyük olsa da başkanlığa devam edebileceğine yönelik endişeler var. Gözlerini 2024'teki yeniden seçilme yarışına da diken Biden, ikinci kez Trump'ın karşısına çıkabilir.

77 yaşındaki Trump, Truth Social'da paylaştığı bir gönderide şöyle yazdı:

SAHTEKAR JOE BIDEN çok YAŞLI DEĞİL, çok YETERSİZ!

 

Truth Social
(Truth Social/Donald Trump)

The Wall Street Journal'ın yakın zamanda yaptığı bir anket, Amerikalıların yüzde 73'ünün Biden'ın yeniden seçilme yarışına katılmak için "çok yaşlı" olduğunu düşündüğünü, yüzde 47'sinin de Trump hakkında aynı görüşe sahip olduğunu ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 60'ı görevdeki başkanın "zihinsel açıdan başkanlık görevine uygun olmadığını" söylerken, yüzde 49'u da Trump hakkında aynı görüşe sahip.

Mayısın önceki haftalarında yaşıyla ilgili endişelere gülüp geçen Biden "Yaşım dışında (ne kadar yaşlı olduğumu görüyorsunuz) bu mesleğe kattığım tek şey bir miktar bilgelik" demişti.

Bu işe Amerikan tarihindeki tüm başkanlardan daha fazla deneyimle geldim. Bu beni daha iyi ya da daha kötü yapmaz ama bana birkaç mazeret sağlar.

Öte yandan Trump'ın avukatları, Federal Bölge Mahkemesi Yargıcı Tanya Chutkan'ın 6 Ocak olaylarıyla ilgili davadan çekilmesi talebiyle bir dilekçe sundu.

Dilekçede Yargıç Chutkan'ın, diğer davalarla bağlantılı olarak Trump'ın yargılanıp hapse atılması gerektiğini söylediği ve bu nedenle davadan çekilmesinin gerektiği savunuluyor.

Trump'ın seçim sonuçlarına müdahale etmesiyle ilgili Washington'da görülen davaya başkanlık eden federal yargıcın eski ABD Başkanı hakkında kamuoyuna yaptığı geçmiş açıklamaların, adil davranıp davranamayacağı sorusunu akıllara getirdiğini söyleyen avukatlar yargıcın davadan çekilmesini istedi.

Yargıç Chutkan, ABD Başkanı Barack Obama'nın yargıçlığa aday gösterdiği eski bir kamu avukatı yardımcısı. Dilekçeyle ilgili kararı Yargıç Chutkan verecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU