Ferrari dakikalarca ayakta alkışlanınca Adam Driver "gözyaşlarını zor tuttu"

Aktör, Michael Mann'in yeni Formula 1 biyografisinin başrolünde yer alıyor

Yeni filmleri Ferrari'nin dünya prömiyerinde Michael Mann'le birlikte 6 dakika ayakta alkışlanan Adam Driver'ın duygulandığı görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

39 yaşındaki oyuncu, Mann'in yönettiği biyografik filmde efsanevi motor sporları yarışçısı ve Scuderia Ferrari Grand Prix yarış takımının kurucusu Enzo Ferrari'yi canlandırıyor.

İkili, 31 Ağustos Perşembe günü filmin Venedik Film Festivali'ndeki gösterimine katıldı.

Variety'ye göre film Sala Grande Tiyatrosu'nda başlamadan önce Driver ve Mann 6 dakika ayakta alkışlandı.

Filmin çarpıcı sonunun ardından Driver'ın "gözyaşlarını zor tuttuğu" bildirildi. Daha sonra Driver, Mann'ın yardımıyla ayağa kalktı ve ikisi bir alkış daha aldı.

Hugh Jackman, Penélope Cruz, Patrick Dempsey ve Shailene Woodley'nin de rol aldığı Ferrari, Brock Yates'in yazdığı Enzo Ferrari: The Man and the Machine biyografisine dayanıyor.
 


1975'te İtalya'da geçen drama, ailesi yüksek güçlü İtalyan spor otomobil fikrini yeniden tanımlayan ve esasen Formula 1 yarış sporunu geliştiren otomotiv devinin hayat hikayesini anlatıyor.

Driver, 30 Ağustos Çarşamba günü başlayan ve 9 Eylül Cumartesi gününe kadar sürecek 80. Venedik Film Festivali'ne, oyuncu ve senarist grevi sürerken katıldı.

Bununla birlikte, Mann'in filmi Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) sözleşmeleri kapsamında üretilmediğinden, Ferrari'ye tarihi Hollywood grevi sırasında geçici bir anlaşma verildi.

Beyaz Perde Aktörleri Derneği-Amerikan TV ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists/SAG-AFTRA) tarafından "gerçekten bağımsız" diye nitelenen bazı film ve dizilere tanınan bu muafiyet, bu tür projelerin yapımına devam edilmesine olanak sağlıyor.

Filmin basın toplantısında Driver'a festivale katılımı soruldu.

Oyuncu, "AMPTP'nin bir parçası olmayan bir filmin görünür temsilcisi olmak ve etkili bir taktik olan liderlik direktifini tanıtmak için burada olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Driver (The Hollywood Reporter'dan Alex Ritman aktarıyor) geçici anlaşmaları "iki yönlü" olarak tanımladı ve şöyle dedi:

Amerika Yazarlar Birliği (WGA) üyesi olmayan yazarlarla hiçbir ilişkisi olmayan bağımsız filmlerin yapılmasına olanak sağlıyor.

Aynı gün, Fransız yönetmen Luc Besson, haziranda tecavüz suçlamalarından aklanmasından birkaç ay sonra film festivali sahnesine duygusal bir dönüş yaptı.

Son aksiyon draması Dogman'in uluslararası film festivalindeki dünya prömiyeri öncesinde basına konuşan 64 yaşındaki Fransız yönetmen, sinemacılık sevgisini dile getirirken gözyaşlarına hakim olamadı.

Singapur kanalı Channel News Asia'nın aktardığına göre Besson, "Sizi kurtarabilecek iki şey aşk ve sanattır, kesinlikle para değil. Her ikisine de sahip olduğunuzda şanslısınızdır" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU