Kılıçdaroğlu: Esnafın karnı doyuyorsa milletin karnı doyuyor demektir

Kılıçdaroğlu, “Genel Başkanız ama sizden farklı bir yaşamımız yok. Ailemizle, çoluk çocuğumuzla esnaf, vatandaş nasıl yaşıyorsa öyle yaşamaya özen gösteririz” dedi

Fotoğraf: Twitter - @CHPfotograf

CHP Lİderi Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Bakırköy Kapalı Pazar Alanı esnafı ile kahvaltı yaptı.. Kahvaltının ardından pazarın açılışını yapan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Halil İbrahim Sofrasına beni davet ettiniz, çok teşekkür ederim, sağolun, var olun. Esnafın sofrası, gönlüm ister ki her zaman zengin olsun. Esnafın sofrası zenginse aslında milletin sofrası zengindir. Esnafın karnı doyuyorsa aslında milletin karnı doyuyor demektir. Sizin sofranızın bereketi her zaman vardır. Bereketli bir sofraya beni davet ettiğiniz için yürekten teşekkür ederim.

Esnaf, dünyanın bütün ülkelerinde, demokrasilerinde özellikle korunur. Esnaf kazandıkça herkes kazanmış olur. Benim eğer bu güzel yapının oluşmasında bir sözüm geçmişse ve bu konuda size verdiğimiz sözü yerine getirmişsek o da benim hayatımın en güzel günlerden, zamanlarından birisidir. Genel Başkanız ama sizden farklı bir yaşamımız yok. Ailemizle, çoluk çocuğumuzla esnaf, vatandaş nasıl yaşıyorsa öyle yaşamaya özen gösteririz.

F5An_3dWIAAg_mr.jpg
Kaza geçiren Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı çiftinin tedavi gördüğü hastane de Kılıçdaroğlu'nun duraklarından birisi oldu / Fotoğraf: Twitter - @CHPfotograf


Sabancı ailesine geçmiş olsun ziyareti

Kılıçdaroğlu, daha sonra Bakırköy Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, Kılıçdaroğlu'na merkez hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, bir öğrenciye ne okumak istediğini sordu. Öğrenci, "hukuk" yanıtını verdi. Bunu üzerine Kılıçdaroğlu, "Hukuk talebi biraz fazla galiba. Adaletsizlik yoğun nasıl olsa, biz çözeriz diye mi acaba" dedi.

İstanbul Güngören’de kahvehane saldırısı sonrası hayatını kaybeden Burak Kan’ın Okmeydanı’nda yaşayan ailesini ve Fatih’te bulaşıkçılık yaparak hayatını kazanan 3 çocuk annesi Hatice Şimşek’i evlerinde ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaza geçiren Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı çiftinin İstanbul Şişli’de tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret ederek Sabancı Ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti ve Sabancı çiftinin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU