Erdoğan: Emeklilerimizden gelen serzenişin farkındayız, gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Ortaya saçılanlar buz dağının görünen yüzü, asıl pazarlıklar ortaya çıkmadı" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

Erdoğan konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak, "28 Mayıs'ın Türk siyasetindeki sarsıntısı devam ediyor. Muhalefette hemen her gün bir skandal patlak devam ediyor. Masanın altına sayısız ihaneti, kirli pazarlığı saklamışlar. Pandoranın kutusu açıldıkça siyasi ahlak dersi verenlerin gerçek yüzü ortaya çıkıyor" dedi.

"Ortaya saçılanlar buz dağının görünen yüzü, asıl pazarlıklar asıl skandallar ortaya çıkmadı" ifadesini kullanan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şunları söyledi:

Listede bile olmayan partiye devletin kritik makamlarını altın tepside sunan, 37 vekil kaptıran kişinin bölücü örgüt uzantılarına neler vaat ettiğini tahmin bile edemiyoruz. Seçimlerden bu yana geçen her gün ülkemizin nasıl bir uçurumdan döndüğünü bizlere hatırlatıyor. Bazı karanlık noktaların da artık açıklığa kavuşması gerektiğine inanıyoruz. Kapısını çaldığınız her partiye koltuğunuzun altında bir bakanlıkla gittiniz. Oy oranının bakmadan devleti rehin verdiniz. Kandil'deki terör baronlarına acaba neyi vadettiniz? Pensilvanya'daki hangi sözleri verdiniz ki milletin sinir uçları ile oynayarak uçak bileti paylaşıyor. Pensilvanya'daki hamburgercide 8 saat ne konuştunuz? Devletimizin kurumlarını neden hedef alıp itibarsızlaştırmaya çalıştınız? Kılıçdaroğlu'nun bu soruları bir an önce cevaplamalı. Kılıçdaroğlu yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı yeni bir bahane üretmek yerine çıkıp millete hesap versin. Hayal sattıkları CHP seçmeninden özür dilesinler. Onurlu bir siyasetçiye yakışır şekilde hatalarını kabul etsin. Atadan deden kalan koltuk mirasını terk edemiyorlar. Milletin hayrına bir iş yapsınlar.

"Emeklilerimizden gelen serzenişin farkındayız"

Erdoğan konuşmasında, enflasyon ve hayat pahalılığı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Her vatandaşın maddi kaybını telafi edene kadar çalışacaklarını söyleyen Erdoğan, "Enflasyonun insanımızın hayatındaki olumsuzlukları giderecek adımları atıyoruz. Otomobil piyasasındaki fiyatlar stabilize oluyor. emlakta da fiyatlar dengelenecek. Faiz fiyat balonu söndükçe milletimiz daha da rahatlayacak. Emeklilerimizden gelen serzenişin farkındayız. Gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız.Üniversiteli genç ve ev hanımlarına verdiğimiz sözlerin arkasındayız, yerine getireceğiz. Seçim Sonuçları ile ilgili muhasebemizi yapıyoruz. Oyunu alamadığımız her vatandaşımızla irtibat kurmak boynumuzun borcudur. Bizim anlayışımızda millete hesap sorulmaz, millete hesap verilir. Bizi eleştirenlere sabırla yaklaşıp anlayacağız. Reklam ve şov peşinde koşanlardan olmayacağız" diye konuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU