Loch Ness Canavarı için son 50 yılın en büyük arama çalışması başlatılıyor

Nessie meraklılarının öne çıkıp aramaya katılması teşvik ediliyor

İskoçya'nın Drumnadrochit köyündeki Loch Ness gölü (AFP)

İskoçya'daki Loch Ness Merkezi meşhur ve efsanevi Loch Ness Canavarı'nı yeniden arama çalışmasında gönüllü olacak, "umut vaat eden canavar avcılarını" arıyor.

26 ve 27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek "The Quest Weekend" (Hafta Sonu Arayışı), sevgi dolu bir şekilde "Nessie" diye anılan canavar için 50 yılı aşkın süredir yapılan en büyük arama olacak.

Etkinliğe katılacak gönüllüler, internetteki bir form aracılığıyla kaydolabilir.

"Bu hafta sonu, daha önce hiç yapılmamış şekilde suları arama fırsatı sunuyor" diyen Loch Ness Merkezi Genel Müdürü Paul Nixon şöyle ekliyor:

Ne bulacağımızı görmek için sabırsızlanıyoruz.

Loch Ness Exploration araştırma ekibiyle ortaklaşa yürütülen arama çalışmalarında, bölgede daha önce hiç kullanılmamış yüksek teknoloji ekipmanlar kullanılacak. Bunlar arasında ısı sinyallerini gözlemleyecek termal drone'lar ve "Nessie tarzı çağrıları" tespit edecek bir hidrofon da yer alıyor.

Loch Ness Exploration'dan Alan McKenna şöyle diyor:

Yeni nesil Loch Ness meraklılarına ilham vermeyi umuyoruz ve bu geniş çaplı yüzey gözlemine katılarak bu büyüleyici gizeme kişisel olarak katkıda bulunmak için gerçek bir fırsat yakalayacaksınız.

Bundan önceki en büyük aramayı, artık dağılmış olan Loch Ness Araştırma Bürosu gerçekleştirmişti. 1962'de kurulan bu topluluk, amaçlarına katkı sağlayacak 20 bin dolarlık (enflasyondan sonra bugün 202 bin doların üzerinde bir miktara denk geliyor) bir hibe almıştı. Arama çalışmaları, olumlu bir sonuç alınamadan 1972'de sona ermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Loch Ness Canavarı efsanesi 565'e kadar dayanıyor. Keşiş Adomnán MS 6. yüzyılda yazdığı Life of St. Columba (Aziz Columba'nın Hayatı) adlı eserinde bir yaratığı detaylıca anlatıyor.

Modern ilgiyse 1933'te George Spicer ve eşinin arabalarının önündeki yoldan geçen "son derece sıradışı bir hayvan türünü" tarif etmesiyle alevlendi. Inverness Courier'a konuşan çift büyük gövdeli, kolu ve bacağı olmayan ve uzun, ince boyunlu bir yaratık tarif etti.

Bir yıl sonra Londralı jinekolog Robert Kenneth Wilson'ın çektiği "Surgeon’s photograph" (Cerrahın fotoğrafı) adlı, yaratığa ait resmin Daily Mail'da yayımlanmasıyla Nessie'nin en meşhur "görüntüsü" ortaya çıktı.

Fotoğraf 60 yıl boyunca Nessie'nin varlığının kanıtı olarak kabul edildi. Ancak daha sonra bütün bunların incelikli bir aldatmaca olduğu ortaya çıktı. Wilson'ın Mail'a kin besleyen bir arkadaşı suda oyuncak bir denizaltı yüzdürerek Wilson'dan görüntüleri gazeteye satmasını istemişti.

Loch Ness Merkezi'nin arama çalışması hakkında daha fazla bilgi için kuruluşun internet sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU