Tunus Cumhurbaşkanı, ülkenin sorunlarını çözmek için kapsamlı bir yaklaşım çağrısında bulundu

Kays Said, insanları aç bırakmak ve toplumsal barışı tehdit etmek için çalışanlara ağır bedel ödetme sözü verdi

Fotoğraf: AA

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, görevden alınan Başbakan Necla Buden’in makamını Ahmed el-Haşşani’ye devretme törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Tunus’un önceliklerinin ağırlıklı olarak ekonomik ve sosyal konular olduğunu söyledi.

Bugün ülkenin sektörel veya bölgesel yaklaşımlardan çok kapsamlı bir yaklaşıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Kays Said, “Tunus’un gelişmenin ve zenginlik yaratmanın tek yolu olan çalışmaya ihtiyacı var” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı, Tunus’un büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve elde edilen başarılara rağmen Tunusluların tüm beklentilerini karşılamak için daha gidilecek çok yol olduğunu yineledi.

Kays Said, söz konusu zorlukların her şeyden önce, terör ve ‘kartellere’ karşı mücadeleyi içerdiğini söyleyerek, vurgunculuk ve tekelleşme gibi sorunlara atıfta bulundu.

Kays Said, insanları aç bırakmak ve toplumsal barışı tehdit etmek için perde arkasında çalışanlara yaptıklarının bedelini ağır ödetme sözü de verdi.

Cumhurbaşkanı, ülkeyi yolsuzluktan temizleme ve kanunların üzerinde olduğunu düşünen yozlaşmış insanları adalet önüne çıkarma konusundaki kararlılığını vurguladı.

Hak ve özgürlükleri korurken yolsuzluk sisteminin tasfiye edilmesi gerektiğini dile getiren Kays Said, ayrıca tüm Tunusluları ‘vatanı özgürleştirme savaşı’ olarak tanımladığı bu mücadeleye katılmaya çağırdı.

Öte yandan Kays Said, Ulusal Bölgeler ve İlçeler Konseyi (İkinci Parlamento Odası) seçimlerinin Ekim ve Kasım 2023 arasında yapılacağını bildirdi.

Bazı gözlemciler, Tunus’ta yürütme otoritesini temsil eden cumhurbaşkanlığı ve hükümetin, sorunlara hızlı çözüm bulmayı gerektiren ciddi iç baskılar altında olduğuna inanıyor.

Açık bir program üzerinde çalışan entegre bir hükümet ekibinin atanması gerektiğini belirten gözlemciler, önceki hükümetin siyasi vizyondan yoksun kaldıktan sonra başarısız olduğunu da ifade etti.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU