Paris: Fransa, İsrail ile dostluğumuzun temelini oluşturan demokratik ilkelere derinden bağlıdır

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Fransa, İsrail ile dostluğumuzun temelini oluşturan demokratik ilkelere derinden bağlıdır” denildi

Fotoğraf: AA

Fransa, İsrail tarihindeki en büyük protesto hareketlerinden birine neden olan tartışmalı yargı reformu planının ilk bölümünün Knesset tarafından kabul edilmesinden duyduğu endişeyi ifade ederek, ‘demokratik ilkelere’ bağlılığını teyit etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Fransa, İsrail ile dostluğumuzun temelini oluşturan demokratik ilkelere derinden bağlıdır” denildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Fransa, İsrail makamlarını demokratik devlet kurumlarıyla ilgili tüm temel meseleleri uzlaşma ruhu içinde ele almaya çağırıyor. Protesto hareketinin güçlü seslerine rağmen, Yüksek Mahkeme’nin haklarını kısıtlayan yasanın 24 Temmuz’da Knesset tarafından kabul edilmesi bu ruhtan uzaklaşıyor.

İsrailli milletvekilleri, Yüksek Mahkeme’nin hükümet kararlarını bozma yetkilerini sınırlamayı amaçlayan tartışmalı yargı reformu planındaki önemli bir hükmü Pazartesi günü onayladı.

Bu adım, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun aşırı sağ ve ultra-Ortodoks partilerle oluşturduğu hükümet koalisyonu tarafından Ocak ayı başlarında önerilen yargı reformu planının yarattığı krizi şiddetlendirdi.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre, on binlerce protestocu bu değişikliğe karşı gösteri yaptı ve oylamanın ardından genel grev çağrıları başlatıldı.

                                                                         

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU