Lanthimos usulü Frankenstein: "Daha önce gördüğünüz hiçbir şeye benzemiyor"

Ünlü yönetmen, başroldeki Emma Stone'a hayran kaldığını itiraf etti

Poor Things'in başrollerini Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe ve Kathryn Hunter paylaşıyor (Searchlight Pictures)

Frankenstein'ın klasikleşmiş öyküsü, aykırı filmleriyle öne çıkan usta yönetmen Yorgos Lanthimos'un yeni filmi Poor Things'le yeniden hayat buluyor.

Empire'a röportaj veren Lanthimos, başroldeki Emma Stone'un bilimsel yöntemlerle hayata döndürülen Bella Baxter rolündeki performansı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yunan yönetmen Lanthimos, "Daha önce gördüğünüz hiçbir şeye benzemeyen bu yaratığı yaratmak tamamen içgüdüseldi" diye konuştu.

Bazen Emma 'Ne halt ettiğimi bilmiyorum, bu iyi mi?' diyordu. Bazen de ben bile bilmiyorum, bu yüzden farklı şeyler deniyoruz.

50 yaşındaki Lanthimos, "Dürüst olmak gerekirse, ona hayran kaldım" diye ekledi. 

Daha sonra filmi kurgularken bazen ona mesaj atıp 'Bunu nasıl yapıyorsun bilmiyorum. Bu inanılmaz' diyordum. Ortada biraz sihir var.

Emma Stone'a göre, iki yetenek arasındaki işbirliği, performansına katkıda bulundu ve Lanthimos'tan gelen geri bildirimler karakteri şekillendirmesine yardımcı oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

34 yaşındaki Stone, Lanthimos hakkında, "İkimiz her zaman birlikte çalışıyorduk. Ve ona her zaman güvenebildim" ifadelerini kullandı.

İkili daha önce, 2018'de vizyona girdiğinde büyük beğeni toplayan Sarayın Gözdesi'nde (The Favourite) birlikte çalışmıştı. Olivia Colman'ın En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kucakladığı filmdeki performanslarıyla, Emma Stone ve rol arkadaşı Rachel Weisz da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar'a aday gösterilmişti.

İskoç yazar Alasdair Gray'in 1992'de yayımlanan aynı adlı ödüllü romanından uyarlanan Poor Things'in, 8 Eylül'de gösterime girmesi planlanıyor. 


Independent Türkçe, Empire, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU