Erdoğan: Amacımız 2023'e daha üretken, zengin ve özgür bir iklimde girmektir

Erdoğan, "Kültür ve sanat alanında her türlü eseri teşvik ediyoruz. Sanatçılar ve sanat dalları arasında ayrım yapan değil, tüm değerlerini bağrına basan, kuşatıcı bir yaklaşımla hareket ediyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Modern’in yeni binasının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasını başlatıyoruz. Gelecek nesillerimize güçlü Türkiye bırakmak istiyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemini hatırlatan Erdoğan, "Şehrin sadece su ulaşım gibi sorunlarını çözmekle kalmadık güçlü bir kültür sanat adımlarını attık. Bunlardan en önemlisi Haliç Kongre Merkezi'dir. Atatürk Merkezi binasının daha iyisini yapmak için harekete geçtiğimizde bize neler dediklerini hatırlatın. AKM'yi yaptık ki İstanbul'un en büyük kongre merkezi oldu" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Her türlü zorluğu aşıp bugünlere geldik. Kültür ve sanat alanında her türlü eseri teşvik ediyoruz. Sanatımıza katkı veren herkese destek olmayı görev telakki ediyoruz. Sanatçılar ve sanat dalları arasında ayrım yapan değil, tüm değerlerini bağrına basan, kuşatıcı bir yaklaşımla hareket ediyoruz. Resmi ideoloji tarafından yasaklanan kim varsa hepsine kucak açtık. Nazım Hikmet'e vatandaşlıktan çıkarıldıktan 58 yıl sonra yeniden vatandaşlık veren biz olduk.

Cumhurbaşkanlığı büyük ödüllerimiz ile kültür sanat insanlarımıza sahip çıkıyoruz. Kültür sanat dünyamızın fiziki alt yapısını güçlendiriyoruz. Milletimiz kazandırdığımız bu değerleri görüyor ve takdir ediyor.  Ülkemizin her yerinde bu örnekleri gördük. Göbeklitepe bunlardan bir tanesi. 165 müzeyi mevcut yerinde restorasyon ile yeniledik. 59 yeni müzeyi ilk kez ziyarete açarken 23 müzemizi yaptık. Türkiye'den yurtdışına kaçırılan eserlerin tekrar varana dönmesi için yoğun çaba sarf ettik. Çalışmalar neticesinde 12 bin eseri ait olduğu topraklarla kavuşturduk. Her alanda sanatın ve sanatçının yanında olmayı görev addediyoruz. 

"Amacımız Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023'e daha üretken, zengin ve özgür bir iklimde girmektir" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin değerlerini tüm renkleri ile kucaklamaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş müzesi İstanbul Modern'in binasını sanat camiasına kazandırmaktan dolayı Eczacıbaşı ailesine teşekkür ediyorum. İstanbul Modern'in şehrimize yeni değer katacağına inanıyorum. Bu bir zihinsel devrimin de önemli adımıdır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU