Ja Morant silahla görülünce bir kez daha takımdan uzaklaştırıldı

NBA konuyu inceliyor

Ja Morant, NBA'in 2019-20 sezonunda Yılın Çaylağı ödülünü kazanmıştı (Reuters)

NBA'in yaramaz çocuğu Ja Morant bir kez daha silahla görüldü. Videonun dün sosyal medyada yayılmasının ardından Memphis Grizzlies, yıldız oyuncusunu takımdan uzaklaştırdı.
 


Söz konusu görüntünün ne zaman ve nerede çekildiği bilinmiyor. Videoda Morant, bir arkadaşıyla arabada seyahat ediyor. 23 yaşındaki sporcunu videoda bir anlığına elinde silaha benzeyen bir nesneyle görülüyor.

Memphis Grizzlies, Morant'in takımın bütün faaliyetlerinden uzaklaştırıldığını dün duyurdu. Ekip, NBA'in incelemesini beklediklerini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NBA sözcüsü Mike Bass ise "Ja Morant'in yer aldığı sosyal medya gönderisinin farkındayız. Daha fazla bilgi toplama sürecindeyiz" dedi

Basketbol yıldızı martta da bir gece kulübünde dans ederken kayda aldığı görüntüyü Instagram hesabından canlı yayımlamıştı. Morant videonun bir bölümünde elindeki silahı göstermişti.

NBA, bunun ardından takımı tarafından kadro dışı bırakılan oyuncuya 8 maç uzaklaştırma cezası vermişti.

Morant ceza sonrasında şu ifadelerle af dilemişti:

Eylemlerimle ilgili tüm sorumluluğu alıyorum. Hayal kırıklığına uğrattığım ailem, takım arkadaşlarım, antrenörlerim, taraftarlar, iş ortaklarım, Memphis kenti ve kulübümden özür dilerim.

 

Independent Türkçe, CNN International, Guardian, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU