Ekrem İmamoğlu: Adalet, adalet, adalet...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İnegöl'de yaptığı konuşmada Sinan Ateş cinayetine dikkat çekti ve "Artık yeter" dedi

Fotoğraf: ANKA

Millet İttifakı’nın Balıkesir’deki programına katılan daha sonra İnegöl’e geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu burada sağanak yağış altında vatandaşlara hitap etti.

"Sizinle sabaha kadar ıslanmaya varım" diyen İmamoğlu’nun konuşması, satır başlarıyla şöyle:

"Biz bu milleti barıştırmaya geliyoruz. Biz bu milleti genciyle, emeklisiyle, kadınıyla, erkeğiyle kucaklaşmaya geliyoruz. Hazır burada İnegöl'deyken bu değerli vatan evlatlarından Sinan Ateş'i de burada anmak istiyorum. Bursa'da yaşayan değerli ailesini ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Sinan Ateş, bu vatanın değerli evlatlarından, çok kıymetli akademisyenlerinden birisiydi. Bakın, artık yeter. Eli kanlıların, bu milletin kıymetli evlatlarının hayatını almasına izin vermeyeceğiz. Buradan, haykırıyoruz. Adalet, adalet, adalet. 

Millet İttifakı'nın iktidarı bir kişinin, bir partinin, bir zihniyetin iktidarı olmayacak, milletin iktidarı olacak. Milletin ittifakının, millet iktidarı olduğunu görmek için İstanbul'a bakın, Ankara'ya bakın. Vallahi de billahi de hiç kimsenin partisine bakmadan hizmet ettik. Hiçbir ilçeyi, partisine bakmadan ayırt etmedik, gittik ziyaret ettik, gene onu yapacağız.

Biz AK Partili belediyelerle mutlaka iş birliği yapacağız. Onlara demokrasi ahlakını göstereceğiz, demokrasi dersini vereceğiz. 14 Mayıs'tan sonra göreceksiniz Türkiye'de herkes birbirini sevecek, sayacak, kurumlara saygı duyacak. Seçilmişe saygı duyacak. Valiler bir siyasi partinin valisi değil, devletin valisi olacak, milletin valisi olacak.

Ekonomi politikalarından, sosyal politikalara varıncaya kadar her hususta güçlü bir Türkiye var edeceğiz. İsraf düzenini yok edeceğiz, bizim bütçemize bereket gelecek. Evine ekmek götüremeyen hiçbir insanımız kalmayacak. Bayram alışverişi yapamayan emekli kalmayacak. Benim Cumhurbaşkanım iki ikramiye söz verdi size. Tam 15 bin lira ödeyecek. Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yok, bütün sorunları çözeriz yeter ki gücümüze inanalım, kol kola olalım, omuz omuza olalım."

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU