Akşener: Derhal ve çok çabuk parlamenter sisteme geçeceğiz

Akşener, hukukun üstünlüğünü sağlayacaklarını, yargıyı korkusuz, tarafsız, objektif, bağlantısız bırakacaklarını söyledi

Fotoğraf: Twitter

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Derhal ve çok çabuk parlamenter sisteme geçeceğiz” dedi.

Akşener, Samsun'da halka hitap etti.

“Şimdi sizden Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kılıçdaroğlu ve İYİ Partimize oy istiyorum” diyen Akşener, “Kurtulan değil, kurtaran şehir Samsun’da” olduğunu söyledi.

"Bu düzenin adı harami düzeni"

“KPSS'ye girip, 82 puan alıp ayısı olmadığı, dayısı olmadığı için 52 puanla ayılı dayılıların kazandığı bu namert sistemden içi yanan gençlerimiz sağ olsun” ifadelerini kullanan Akşener, seçimlere çok az bir zaman kaldığını vurguladı.

Tam 3 yıldır esnafı gezdiğini ve başka bir partiyi yermediğini, kendi partisini övmediğini belirten Akşener, “Sadece sizi, dertlerinizi dinledim. Çünkü bize göre, partime göre seçmen velinimettir. Muhalefet sizi dinleyip dertlerinizi iktidara iletmekle yükümlüdür. Bunun adı demokrasidir. Seçmen patrondur. Ama uzun bir zamandır seçmenin, dertlerinin dinlenilmediği, buna karşılık projelerle rekabet etmek lazımken hizmet üzerinden rekabet etmek lazımken şuculuk buculuk 50 bin tane saçmalık üzerinden bir dil geliştirildiği ve herkesin birbirine düşman edildiği komşunun komşunun karşısına dikildiği ama birilerinin cebini doldurduğu bir düzenle yönetiyoruz. Bu düzenin adı tek adam sistemi. Bu düzenin adı partili cumhurbaşkanlığı sistemi. Bu düzenin adı harami düzeni. Dolayısıyla kul hakkının yendiği harama el uzatıldığı, insanların kayrıldığı garibanın yanına uğranılmadığı, haksızlıklar yapıldığı bir düzen” dedi.

Esnaf gezilerine başladığı 3 yıl sonra seçmenin karşısına çıktığını bildiren Akşener, şöyle devam etti:

Defalarca geldim, gittim. Ama gelip bu dükkanların içinde tekrar söylüyorum, asla propaganda yapmadın. Şimdi seçime 33 gün var. Şimdi patron sizsiniz. Şimdi karşınızda ben başta olmak üzere herkes resmi tazim durmak zorunda. Oyunuzu çok kıymetli edeceksiniz. El ele verip bu harami düzeni değiştireceğiz. Şimdi sizden Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kılıçdaroğlu ve İYİ Partimize oy istiyorum. Özellikle AK Partili seçmenlerden, özellikle AK Partili kardeşlerimden oy istiyorum. Çünkü bu seçim, parlamenter sistemin konuşulduğu son seçim.

“Çok çabuk parlamenter sisteme geçeceğiz”

Velev ki Sayın Erdoğan kazandı. Son seçimi... Partisinde kimseyi bırakmadı. Bu tarafta büyük haksızlıklara uğramış, büyük bir öfkeli kitle oluşacak. 5 yıl çok çabuk geçecek. 5 yıl sonra artık parlamenter sistemin konuşulamadığı bir haftada 36 bin imza atmak zorunda olan bu ucube sisteme tekrar başkan seçeceğiz. Ey AK Parti'ye oy veren ve Sayın Erdoğan'ı çok seven kardeşlerim. 5 yıl sonra ne yapılacak? Öfke dolu bir sistemde, aynı yetkilere sahip, dünün yetkilerine sahip biri gelip oturacak. Hukuk atta da, hukuk attaya gitmiş durumda. Dolayısıyla öncelikle siz bu seçimde bu ucube sistemin değişeceğine söz veren Millet İttifakı'na ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına oy vermelisiniz. Çünkü biz, derhal ve çok çabuk parlamenter sisteme geçeceğiz. Yani o hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Yani yargıyı serbest bırakacağız; yargıyı korkusuz, tarafsız, objektif, bağlantısız bırakacağız.

Tüm vatandaşlardan sandığa gitmesini isteyen Akşener, “Her bir kardeşimin yanında iki kişiyi sandığa götürmesini istiyorum. Sandık başında görev almalarını istiyorum. Sandık başlarında abidik gubidik işlerin önlenmesini istiyorum. Biz siyasi partiler olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız ve bunun sözünü veriyorum. Daha iyi bir Türkiye için, nefes alan gençler için, tecavüze uğrayıp tacize uğrayıp sonra da hayatı ona uygun kıyafeti ona uygun deyip tecavüz edenin serbest kaldığı bir düzeni değiştirmek için kadınların, genç kızların şu sokak lambası söndüğünde korkarak eve gitmediği bir Türkiye için, yurt dışına gitmeyi düşünen çocuklarımızın ülkelerinde kalıp bu ülkeye hizmet etmeleri için onların umutlarının, hayallerinin gerçekleşmesi için 14 Mayıs'ta oy kullanacaksınız ve o bir oyla Türkiye'nin kaderini değiştireceksiniz” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU